Öğrencilerimizin Projesi Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Kapsamında Destek Almaya Hak Kazandı Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencilerinden Kemal Şen, Sercan Yeşil, İbrahim Berkay Oğuzhan ve Eser Özbilgiç'in Dr.Öğr.Üyesi Uraz Yavanoğlu danışmanlığında sunmuş olduğu "Kişiselleştirilmiş ve Akıllı Tavsiyeler Sunan Mobil Uygulama Geliştirme: Yapay Zeka Temelli Öneri Sistemi" başlıklı araştırma projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Bu araştırma projesi, mobil uygulama deneyimini kişiselleştirilmiş öneri sistemleriyle geliştirmeyi hedefler. Kullanıcı tercihlerini analiz eden bir yapay zeka tabanlı model oluşturularak, kullanıcılara geçmiş tercihlerine dayalı kişiselleştirilmiş öneriler sunulacaktır. Bu süreç, kullanıcı memnuniyetini artırmayı ve uygulama içinde daha fazla etkileşim sağlamayı amaçlar. Projede ayrıca etkili proje yönetimi ve risk yönetimi de önemli bir rol oynar. Sonuç olarak, bu araştırma mobil uygulama geliştirme endüstrisine önemli katkılar sağlayarak kullanıcı deneyimini zenginleştirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrencimizi ve danışman hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.