2019-2020 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği İngilizce Sınavı Başvuru İlanı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2019-2020 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
İNGİLİZCE SINAVI BAŞVURU İLANI

İLAN TARİHİ : 30 Ekim 2019
SON BAŞVURU TARİHİ : 11 Kasım 2019
SINAV TARİHİ : 13 Kasım 2019
SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ : 15 Kasım 2019
SINAV YERİ VE SINAV SAATİ : 11 Kasım 2019 Pazartesi günü ilan edilecektir.

Başvuru Yöntemi:

- Sınav ücretsiz yapılmaktadır.

- Başvuru formu için lütfen tıklayınız

- Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.4 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, diğer başvuru dönemlerinde yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.

Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.4 maddesi: Yükseköğretim kurumları, düzenledikleri yabancı dil seviye tespit sınavlarına katılım için öğrencilerden ücret alamaz. Zira öğrenci seçim süreci ile ilgili masraflara destek olmak üzere kurumsal destek hibesi verilmektedir. Sınava katılacak öğrenci sayısını belirleyebilmek ve sınav düzenlenmesine ilişkin masraflara ayrılan kaynakların israfını engellemek üzere sınava başvurup da mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, Yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından -5 puan düşürülebilir. Mazeretsiz yabancı dil sınavına katılmama durumunda -5 puan indirilebilmesi için bu durumun sınav ilanında açıkça belirtilmesi zorunludur. İlanda belirtilmemişse, bu nedenle puan indirimi uygulanamaz.”

- Son başvuru tarihi 11 Kasım 2019 Cuma (Türkiye saati ile) 23:55 olacaktır. Bu tarihten sonra yabancı dil sınavına başvuru seçeneği kapatılacaktır.

-Erasmus hareketlilik başvuruları bu ilandan (İngilizce Sınavı Başvuru İlanı) ayrı olarak internet sayfası üzerinden çevirim içi (on-line) alınacaktır.

- Sınav geçme barajı 60 puandır.

- Üniversitemiz Yabancı Diller Koordinatörlüğünden alınan hazırlık bitirme ve hazırlık geçme notları ile YÖK tarafından kabul edilen (TOEFL/YDS/YÖKDİL/E YDS) yabancı dil sınavlarından minimim 60 ve üzeri alınmış puanlar belgelendirilmek ve 5 yılı aşmamış olmak şartı ile kabul edilecektir.

- Öğrencilerimizin İngilizce Dil Sınavı İlanı’ na başvuru için Erasmus Koordinatörlüğü’ne ya da başka bir birime gitmelerine gerek bulunmamaktadır. On-line başvuru yapılması yeterli olup, sınav başvuru formlarının bir çıktısı alınarak sınav tarihine kadar saklanmalı ve tararfınızdan imzalanarak sınav girişinde öğrenci kimliği ve nüfus cüzdanı veya ehliyet ile birlikte (yabancı uyruklular için pasaport kabul edilmektedir) ibraz edilmelidir. (İmzalı formunuzu sınav sırasında sınav görevlisine teslim etmeniz gerekmektedir. Formları Koordinatörlüğümüze getirmenize gerek bulunmamaktadır.)

- Bu ilana yapılan başvurular sadece Erasmus Yabancı Dil Sınavı içindir. Erasmus Öğrenim veya Staj Hareketliliği başvuru dönemi ayrıca açılacaktır. Yabancı dil sınavına başvuruda bulunan adaylar Erasmus Öğrenci/Staj Hareketliliği ilanlarına da başvuru yapmadıkları takdirde seçim değerlendirmesine ALINAMAZLAR.

- Yabancı dil sınavı için yukarıda açıklanan yöntemler dahilinde başvurmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.

- Engelli öğrencilerimizin, engel durumlarını ve özel taleplerini “erasmus@gidatarim.edu.tr” adresine bildirmeleri halinde sınav salonlarında kendileri için gerekli düzenlemeler Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır.

İLETİŞİM:
Gülsüm MEZGEL YARTAŞ