Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, S.S. Konya Şeker Pancar Ekicileri Kooperatifi Satış Mağazaları Yöneticilerine İlk Eğitimini Verdi

22 Ocak 2019 tarihinde Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Kıtır, Konya Şeker’in üretimini ve satışını yaptığı gübrelerle ilgili olarak S.S. Konya Şeker Pancar Ekicileri Kooperatifi mağazalarından sorumlu şef ziraat mühendislerine eğitim verdi. Eğitim, Konya’da bulunan 25 adet kooperatifin temsilcilerinin katılımı ile Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde, Biyoetanol Fabrikası’nın işbirliği ile gerçekleşti.  Konya Şeker’in halihazırda mevcut olan ve üniversitemiz işbirliği ile yeni geliştirmeyi hedeflediğimiz ürünlerin tarımdaki öneminden bahseden öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Kıtır, eğitim sonunda  tarımda karşılaşılan bitki besleme sorunlarının ve ihtiyaçlarının giderilmesi için üniversitemiz ve kooperatif personelinin birlikte işbirliği içinde ve sürekli etkileşimle çalışması gerektiğinin önemini vurguladı.