Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Birinci Sınıf Öğrencilerimiz Sosyal Sorumluluk Projelerinde Görev Aldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Programlar Birinci Sınıf Öğrencilerimiz, Doç.Dr. Baki Rıza BALCI tarafından verilen UNIV 1011 – Social Responsibility dersi kapsamında farklı sosyal sorumluluk projelerinde görev aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da yaşayan çocukların bahçe ve tarla kültüründen uzak yetişmemeleri ve çocuklarda tohum bilincinin oluşması amacıyla “Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor Projesi”ni gerçekleştirmektedir. Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, Konya’nın tüm ilçelerinde 10-12 yaş arası öğrencilere geri dönüşümü sağlanabilecek tohumların korunması, tohum sevgisinin oluşturulması, toplanan tohumların gelecek nesillere aktarılması, tüketen değil, üreten bir toplum olma bilincinin aşılanması amaçlanmıştır. Bu çerçevede üniversitemiz öğrencileri, özellikle kırsal alanlara giderek bağ-bahçe, kıraathane ve okullarda, faydalı tarımsal bilgileri ve uygulamaları bilimsel veriler ışığında her yaştan vatandaşla paylaşmıştır.

UNIV 1011 – Social Responsibility dersi kapsamında öğrencilerimiz ayrıca Selçuklu İmam Hatip Ortaokulu’nda matematik ve İngilizce etüt derslerini gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, bir dönem boyunca haftanın Salı ve Cuma günleri Matematik ve İngilizce derslerinde sorun yaşayan öğrencilere güler yüzleri ve içten destekleri ile güç verdiler. Öğrencilerimizin “Sisters” projesi adını verdikleri sosyal sorumluluk projesinden ötürü okul yönetimi ve ortaokul öğrencileri memnuniyetlerini bildirmiştir.

Ders kapsamında öğrencilerimizin gerçekleştirdiği bir diğer çalışma ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Park ve Bahçeler ekiplerine destek vererek Konya’nın ve ilçelerinin büyük park ve bahçelerinin daha temiz ve bakımlı olması için özverili çaba harcamak oldu. Öğrencilerimiz başta Nene Hatun Parkı olmak üzere Türk Yıldızları Parkı, Japon Parkı, Ecdat Parkı, Bosna Hersek Parkı, Karaaslan Hadimi Parkı, Taşkent ilçesi Taşkent Atatürk Parkı, Cihanbeyli ilçesi Cihanbeyli Kordon Boyu parkı ve üniversitemiz yakınlarındaki Meşe parkına giderek temizlik, dikim ve bakım çalışmalarında ön sıralarda yer aldılar. Bu çalışmalarından ötürü Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı üniversitemize hitaben teşekkür yazısı kaleme almıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde oluşturulan “Damla Projesi” için de seferber olan öğrencilerimiz projesi çerçevesinde Konya’nın sokak hayvanlarına yem verdiler ve kedilere barınak oluşturdular. Damla projesi dersinde ortaöğretim okullarındaki öğretmenler ziyaret edilerek öğretmenler gününü kutladılar. Ayrıca gençlik merkezlerinde öğrencilere yönelik derslere katkı vererek, ödevlerine yardımcı oldular.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi birinci sınıf öğrencilerimiz ayrıca Sadreddin Konevi Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda öğrencileri birbirleriyle kaynaştıracak sosyal etkinliklerin gönüllü liderleri oldular. Birçok etkinliği planlayıp, başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan öğrencilerimizin bu özverili yaklaşımını Yurt Müdürlüğü, Üniversitemizi bilgilendirerek belgelemiştir.

Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi himayesindeki hastaların tedavisine yardımcı olunması kapsamında öğrencilerimiz, her hafta hastalarla kitap okuma, spor yaptırma, hafıza ve strateji oyunları oynatma etkinliklerini gerçekleştirmiştir.