Üniversitemizde Çok Sayıda Ülkeden Temsilcilerin Katılımıyla Uluslararası İşbirliği Olanaklarının Değerlendirilmesi Amacıyla Toplantı Düzenlendi

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen organizasyon ile Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi (WTC), Afrika Cumhuriyetlerinden Kongo, Benin, Ruanda, Uganda ile Fransa ve Rusya Ticaret ataşeleri ve temsilcileri, uluslararası eğitim ve ticaret işbirlikleri kurmak amacıyla üniversitemizi ziyaret ettiler.

Yapılan toplantıda, üniversitemize uluslararası öğrenci gönderimleri ile Konya Şeker A.Ş.’nin de yer alabileceği ortak ülke projelerinde işbirlikleri görüşüldü. WTC Başkanı Sayın Ümit Kaya üniversitemizi ve Konya Şeker’i konseylerindeki diğer ülkelerle de işbirlikleri ve projelerde buluşturmak istediklerini söylerken, Erasmus projeleri kapsamında da stratejik ortaklık ve kapasite geliştirme ortaklıkları yapılabileceği ülke temsilcileri ile paylaşıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen gerçekleştirdiği tanıtım sunumu sonrasında Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Sayın Gülsüm Mezgel Yartaş ile birlikte ülke temsilcilerinden gelen soruları cevapladı. Konya Şeker Genel Müdürü Sayın Ali Tuncel ve İhracat Müdürü Sayın Ömer Baytekin ile ihracat biriminden Sayın Kristina Chekirhe’nin de katıldıkları görüşmelerde Konya Şeker A.Ş. tanıtım filmini izleyen misafirler çiftçilerle yapılan ortak çalışmalardan çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen ve Konya Şeker Genel Müdürü Sayın Ali Tuncel’in üniversitemizin hediyelerini konuklarımıza takdim etmelerinin ardından ziyaretçilerimizi uğurlarken, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak işbirliği yapacağımız konuklarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.