Haberler

Psikoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Deniz Günaydın “Akılcı Düşünme – Akılcı İletişim” Konulu Seminer Verdi

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezimiz tarafından, Psikoloji Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Günaydın’ın konuşmacı olduğu “Akılcı Düşünme – Akılcı İletişim” konulu seminer düzenlendi. Farklı üniversitelerden öğrenciler ile üniversitemiz öğrencileri, akademisyenlerimiz ve idari personelimizin de katıldığı seminerde mantıksal düşünmeyi anlamak ve nasıl kullanılacağını bilmek konusu ele alındı.

KGTÜ, Bilimsel Çalışmalarda Türkiye ve Dünya Ortalaması Üzerinde

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen yürüttüğü bilimsel projelerle adından söz ettirmeyi başaran Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, 2013-2018 yılları arasında yayın sayısı, refere edilme özelliği ve yayımlanan çalışmalarıyla Türkiye ve dünya ortalamasının üzerine çıktı. Üstlendiği misyon ile hem bölge hem de ülke gelişimine büyük katkılar sağlayacak projelere imza atan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, atılan adımların sonuçlarını kısa, orta ve uzun vadede almayı planlıyor.

KGTÜ, BİLİMSEL YAYINLARIYLA TÜRKİYE VE DÜNYA ORTALAMASINI GEÇTİ

“Tarımı Büyütmek İçin Mutabakat Tamam” – Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk’un 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

“Çözümün ilk şartı, tarımsal üretimin dolayısıyla da gıda güvenliğinin tıpkı askeri güvenlik gibi milli güvenlik meselesi olduğunun kabulüdür. Şükür ki, bugün o irade mevcuttur ve yine şükür ki tarımsal üretimimizi arttırma, verimliliği yükseltme konusunda siyasetten, akademik dünyaya, ekonominin aktör ve kurumlarından medyamıza, sanayiciden, tüccardan mutfakta tencereyi kaynatanlara kadar herkes tam mutabakat halindedir. Bu mutabakatın sonuç vermesini ise en çok destekleyen, sonuca ulaşılmasını en çok isteyen şüphesiz bu özel günün asıl aktörleri, çitçilerdir.

Kariyer Merkezimiz ve İleri Tarım Uygulama Araştırma ve Geliştirme Merkezimiz (İTUAM) İş Birliği ile “Teknoloji Yönetimi” Semineri Düzenlendi

Kariyer Merkezimiz ve İleri Tarım Uygulama Araştırma ve Geliştirme Merkezimiz (İTUAM) tarafından, KGTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıç’ın sunumlarıyla “ Ar-Ge'den Teknoloji Yönetimine; Bilim ve Teknoloji Çağında Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer düzenlendi.

Öğrencilerimiz Ekonomi Alanında Ülkemizin Önemli Kongrelerinden Olan 22. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi’nde Ödül Kazandı

Ege Üniversitesi'nin düzenlediği ve bu yıl 22.'si düzenlenen Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi'ne 3 bildiri ile katılan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Programlar öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kongreden ödülle döndü.

Üniversitemizde Çok Sayıda Ülkeden Temsilcilerin Katılımıyla Uluslararası İşbirliği Olanaklarının Değerlendirilmesi Amacıyla Toplantı Düzenlendi

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen organizasyon ile Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi (WTC), Afrika Cumhuriyetlerinden Kongo, Benin, Ruanda, Uganda ile Fransa ve Rusya Ticaret ataşeleri ve temsilcileri, uluslararası eğitim ve ticaret işbirlikleri kurmak amacıyla üniversitemizi ziyaret ettiler.

Üniversitemizde Vakıflar Haftası Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Konferans Salonunda Vakıf Haftası nedeniyle “Vakıf Medeniyetinde Ramazan Ayı’’ konulu panel düzenlendi. Programda ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in Vakıflar Haftası telgraf mesajları okundu. Akabinde Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol “Vakıf Medeniyetinde Ramazan” konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Günün anısına konuşmacı Prof. Dr.

Kariyer Merkezimiz ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (TAGSEM) İş Birliği ile Düzenlenen “Protokol ve Nezaket Kuralları” Etkinliği Gerçekleştirildi

Kariyer Merkezimiz ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından, KGTÜ Rektör Danışmanımız Sayın Zuhal Karakoç Dora’nın sunumlarıyla düzenlenen seminer serisinin ikincisi, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Seminerde protokolün tanımı, içeriği, kuralları, iş ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi, nezaket ve adab-ı muaşeret başlıkları ve detayları ele alındı.

Üniversitemizde TİM-TEB Girişim Evi ile Birlikte Öğrencilerimiz için Girişimcilik Konulu “Wake Up” Eğitim Programı Düzenlendi

Öğrencilerimize girişimcilik konusunda farkındalık kazandırmak ve onları girişimciliğe teşvik etmek amacıyla 24-25-26 Nisan tarihlerinde üniversitemizde “Wake Up” eğitim programı düzenlendi. KGTÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TAGSEM), KGTÜ Kariyer Merkezi ve TİM-TEB Girişim Evi Konya şubesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen program sonunda programa katılan öğrencilerimize ve eğitmenimize sertifika ve plaket verildi.