Üniversitemiz Rektörlüğüne Atanma ve Teşekkür

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve onayı ile vekâleten yürütmekte olduğum Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğü görevine 2547 sayılı Kanunun 13 üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince 17 Ocak 2019 tarihi itibariyle asaleten atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İkinci Sınıf Öğrencilerimiz “III. Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Fikri Yarışması”na Proje Önerisi Sundu

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Programlar İkinci Sınıf Öğrencilerimiz, Dr. Öğretim Üyesi İhsan Erdem Kayral tarafından verilen UNIV 2005 – Scientific Writing & Presentation Technics Dersi kapsamında İzmir Ticaret Borsası’nın düzenlediği “III. Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Fikri Yarışması”na 8 proje sundular.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Araştırma Görevlimiz Merve Alagöz 4. Güncel Muhasebe Konuları Çalıştayına Katıldı

4. Güncel Muhasebe Konuları Çalıştayı, Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) ve Başkent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 4-6 Ocak tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Akdoğan’ın moderatörlüğünde düzenlenen çalıştayda kamu gözetimi, muhasebe ve denetim standartları kurulu (KGK) tarafından yayınlanan “Muhasebe ve Denetim Standartları”, oluşturulan dokuz komisyonda ele alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Mergen Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü makamında ziyaret etti.

Konya Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü Makamında Ziyaret Etti

Konya Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ’ü makamında ziyaret etti. Rektörümüz tarafından üniversitemizle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk, Forbes Dergisi Tarafından Yayınlanan “Türkiye’nin Yaşayan En Büyük Zihinleri” Listesinde Yer Aldı

Üniversitemizin Kurucu Başkanı Sayın Recep Konuk, Forbes dergisi tarafından yayınlanan “Türkiye’nin yaşayan en büyük zihinleri” listesinde yer aldı. Dergide Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk’un bugüne dek gerçekleştirdiği yatırımlar ve çalışmalarla ilgili olarak "Kendi halinde, küçük bir kooperatif olan Konya Şeker'in 14 yılda 45 fabrika ülke sınırlarını aşan bir gıda markası haline dönüşmesine liderlik etti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü makamında ziyaret etti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram SADE Üniversitemiz Rektörlüğüne ziyarette bulundu. Ziyarette karşılıklı iş birliği alanları ve gündem değerlendirildi. Ziyaret iyi dilek temennileri ve karşılıklı üniversite anısı hediyelerin takdimiyle sona erdi.

Öğretim Üyelerimiz İstanbul’da Düzenlenen Uluslararası Katılımlı 18. Ulusal Kromatografi Kongresi’ne Katıldı

Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Münevver SÖKMEN, Dr. Öğretim Üyesi Kübra Sultan ÖZDEMİR ve Dr. Öğretim Üyesi Ezgi AYTAÇ İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İlaç Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ev sahipliğinde 15-18 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı 18. Ulusal Kromatografi Kongresi'ne 3 sözlü bildiri ile katıldılar.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Menşure Özgüven Davetli Konuşmacı Olarak II. Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi Biyoekonomi Sempozyumuna Katıldı

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Menşure Özgüven, 20 Kasım 2018 tarihinde Gebze Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen  “II. Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi Biyoekonomi Sempozyumu”nda davetli konuşmacı olarak “Biyolojik Çeşitlilikten Katma Değerli Ürünlere Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” konulu bir sunum gerçekleştirmiştir.

Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. İhsan Erdem Kayral Ankara’da düzenlenen “V. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Sempozyumu (ISMS)”na katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. İhsan Erdem Kayral, 16-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen “V. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Sempozyumu (ISMS)”na katıldı. Dr. Öğretim Üyesi İhsan Erdem Kayral sempozyumda ““Volatility Estimation for Istanbul Stock Exchange Food and Beverage Index” başlıklı sözlü sunum gerçekleştirdi.