Haberler

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü araştırma görevlimiz Mustafa Alp Arslan Umarusman VII. Çukurova Biyoteknoloji Günlerine Katıldı

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü araştırma görevlimiz Mustafa Alp Arslan Umarusman 11-12 Mart 2019 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilen bilimsel etkinliğe katıldı. Araştırma görevlimiz “Genç Biyoteknologlar Konuşuyor” oturumunda ''Farklı Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) Genotiplerinin Klasik ve Yeni Nesil Doku Kültürü Teknikleriyle Mikroçoğaltımı ve Genetik Kararlılığının Belirlenmesi'' başlıklı sözlü bir sözlü sunum gerçekleştirmiştir.

KGTÜ'de, ‘Milletin Sesi Mehmet Akif Ersoy’ Başlıklı Konferans Düzenlendi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinde ‘’İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla konferans düzenlendi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı, Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları Derneği (UKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahri Temizyürek’in konuşmacı olarak katıldığı programa öğrencilerin ilgisi oldukça fazlaydı.

İSTİKLAL MARŞIMIZ VE MEHMET AKİF ERSOY YENİ NESİLLERE ANLATILMALI

Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Mevlüt Mülayim Uluslararası Katılımlı “Ereğli International Science and Academic Congress“ e katıldı

Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, 9-10 Mart 2019 tarihlerinde Konya Ereğli’de yapılan “Ereğli Uluslararası Bilim ve Akademi Kongresi”nde Dr. Öğretim Üyesi Orhan Ermetin ile birlikte hazırladıkları ”Ereğli’de Yem Kaynakları ve Büyükbaş Hayvancılık” konulu tebliği sözlü sunmuştur.

3 Öğrencimiz Michigan State Üniversitesi Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi'ne Gidiyor

Üniversitemizin Michigan State Üniversitesi ile olan ikili iş birliği anlaşması kapsamında 3 öğrencimiz, ulaşım, konaklama ve yemek masrafları üniversitemiz tarafından karşılanmak üzere 17 Temmuz – 7 Ağustos 2019 tarihleri arasında Michigan State Üniversitesi Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi’ne gönderilecektir. Detaylı bilgi ve programa başvuru için Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüzle görüşebilirsiniz.

Kariyer Topluluğumuz Tarafından “8 Mart Kadının İş Dünyasındaki Yeri” Etkinliği Düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında merkez bina konferans salonumuzda üniversitemiz öğrenci topluluklarından Kariyer Topluluğu’nun düzenlediği “8 Mart Kadının İş Dünyasındaki Yeri” isimli etkinlik Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Münevver Sökmen, Av. F. Ruhsar Tanrıkulu, Kudret Aslım, Şeyma Ayhan, Songül Ilıdar ve Saime Yardımcı’nın katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Konya 8. Bölge Müdürü Yusuf Ulupınar Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü Makamında Ziyaret Etti

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürü Yusuf Ulupınar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Bölge Müdürü Yusuf Ulupınar tarafından kurumsal faaliyetler ile mevcut ve planlanan gözlem ağları hakkında bilgi verilmiştir. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimiyle son bulmuştur.

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Sayın Rektörümüzün Katılımı ile Gerçekleşti

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ikinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 07.03.2019 tarihinde Senato Salonu’nda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ün katılımlarıyla gerçekleşti.

Selçuklu Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Yazıcı, Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü makamında ziyaret etti.

Selçuklu Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Yazıcı ve Gençlik Liderleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü makamında ziyaret etti.

Selçuklu Gençlik Merkezi Müdürü Kasım Yazıcı, Selçuklu Gençlik Merkezi olarak projeleri ve yaptıkları faaliyetlerle ilgili Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’e bilgi verdi. Ziyaret, hediye takdiminin ardından sona erdi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Mikdat Çakır, Öğrencilerimize Yönelik “Girişimcilik” Eğitimi Başlattı ve Öğrenci Topluluklarımızla Bir Araya Geldi

KGTÜ Rektörlüğü ve KGTÜ Kariyer Merkezi işbirliği ile 4-5 Mart 2019 tarihlerinde 3 oturum halinde düzenlenen toplantılarda öğrencilerimizle bir araya gelen Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Mikdat Çakır, öğrencilerimize girişimciliğin öneminden bahsetti. Girişimcilik ile öğrencilerin kendi iş imkanlarını oluşturabileceğini belirten Dr. Mikdat Çakır, Dünya’nın geldiği noktada teknoloji icat etme ve sahip olmanın önemli ayrıcalıkları bulunduğunu ifade etti.

Konya İl Emniyet Müdürümüz Sayın Şükrü Yaman Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü Makamında Ziyaret Etti

Konya İl Emniyet Müdürümüz Sayın Şükrü Yaman, Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’e makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Rektörümüz tarafından üniversitemizle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.