Biyomühendislik Bölümü Öğrencilerimiz Yağmur Nur Çetinkaya, Aybüke Büşra Özer, Gülşah Yıldız ve Ekonomi Bölümü Öğrencimiz Ali Fuat Tecim’in Projeleri TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı

Üniversitemiz öğrencileri hazırladıkları 4 farklı proje ile TÜBİTAK’tan araştırma desteği almaya hak kazandı. Biyomühendislik Bölümü 4. Sınıf öğrencimiz Yağmur Nur Çetinkaya, Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz danışmanlığındaki “Yeni Tip Ağartıcı Nanokatalizörü olarak Geçiş Metali Şelatlı Mezoporlu Silika Nanoparçacıkların Hazırlanması, Karakterizasyonu ve Etkinliklerinin Ölçülmesi” başlıklı projesi ile proje desteği almaya hak kazanırken aynı bölümden 3. sınıf öğrencimiz Aybüke Büşra Özer Prof. Dr. Münevver Sökmen danışmanlığında “Devedikeni (Silybum marianum) Tohumlarından Sabit Yag ve Silimarinlerin Ekstraksiyonu, Enkapsülasyon Yoluyla Nanoemülsiyonların Hazırlanması ve Süte Katkılanması” başlıklı projesi ile proje desteği aldı. Yine Biyomühendislik Bölümüzden 3. sınıf öğrencimiz Gülşah Yıldız ise Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp danışmanlığında “Yüzey Sterilizasyonu ve Biyofilm İnhibesinde Mikrobiyomun Biyokontrol Amacıyla Kullanılması için Hedefli Nanopartikül Sistemi Geliştirilmesi” başlıklı projesi ile destek almaya hak kazanırken, Ekonomi Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Ali Fuat Tecim Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu danışmanlığında “Karbon Etiketi” başlıklı proje ile TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretim üyelerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.