İç Mimarlık Bölümü Misafir Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rabia Köse Doğan ve Arş. Gör. Gökçe Onur, “Tasarım Eğitiminde Sıfır Atık Yaklaşımı Eğitim Çalıştayı” Etkinliğine Katıldı

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü misafir öğretim üyesi Doç. Dr. Rabia Köse Doğan ve Arş. Gör. Gökçe Onur, 23 Şubat 2021 tarihinde  Hacettepe Üniversitesi tarafından online olarak düzenlenen Tasarım Eğitiminde Sıfır Atık Yaklaşımı Eğitim Çalıştayı’na “Atıktan Sanata: Kent İkonları” isimli atölye ile katıldı.

Çalıştay kapsamında ambalaj atıklarını oluşturan gazete, dergi, broşür gibi renkli kağıt atıkları ve özellikle tasarım öğrencilerinin maket atıkları; literatürde önemli yer tutan, kentlerin ikonik sembolleri olan yapı silüetleri kolaj tekniği ile sanatsal duvar panolarına dönüştürüldü.

Doç. Dr. Rabia Köse Doğan ve Arş. Gör. Gökçe Onur’un yürütücülüğünü yaptığı atölyeye üniversitemiz ikinci sınıf İç Mimarlık Bölümü öğrencileri haricinde çeşitli üniversitelerden de öğrenciler katıldı. Çalıştay kapsamında elde edilen sonuç ürünler ile atık kağıtlar sanatsal çalışmalara dönüştürülürken, katılımcıların stilizasyon yetenekleri geliştirilerek, silüet çalışmaları ve kolaj teknikleri konusunda mesleki deneyim kazanmaları sağlandı.