Michigan State Üniversitesi’nde Araştırma Faaliyetlerinde Bulunan Öğrencilerimiz Üniversitemize Döndü

Michigan State Üniversitesi’nde Araştırma Faaliyetlerinde Bulunan Öğrencilerimiz Üniversitemize Döndü

Üniversitemizin tarım ve gıda alanında dünyanın sayılı üniversiteleri arasında gösterilen Michigan State Üniversitesi (MSU) ile yaptığı ikili anlaşma kapsamında, ulaşım, konaklama ve yemek masrafları üniversitemiz tarafından karşılanmak üzere MSU’da araştırma faaliyetlerinde bulunan 3 öğrencimiz, çalışmalarını tamamlayarak üniversitemize döndü. Geçen yıl 4 öğrencimizin katıldığı ve bu yıl 2. kez gerçekleştirilen program kapsamında, MSU Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi laboratuvarları, seraları ve tarlalarında MSU akademisyenlerinin danışmanlığında çalışmalarda bulunan üniversitemizin 3. sınıf öğrencileri Aybüke Büşra Özer, Şevval Buse Sarıman ve Yaren Acır, 3 haftalık yoğun bir çalışma dönemi geçirdiler.

 

Biyomühendislik Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Aybüke Büşra Özer, MSU’da alglerden yenilenebilir yakıtların elde edilmesi konusunda araştırma çalışmalarında görev alırken, alg izolasyonu, alglerden DNA ekstrasyonu ile DNA eldesi, elde edilen DNA’ların picogreen ve nanodrop metotlarıyla analiz edilmesi, gaz kromatografisi ile alg proteinlerinin CO2 absorbsiyonu miktarının tespit edilmesi gibi çalışmaları bizzat gerçekleştirdi. Öğrencimizin ayrıca picogreen ve nanodrop methodlarıyla elde ettiği sonuçları karşılaştırdığı, farklı saklama koşullarının ve saklama sürelerinin DNA üzerindeki etkisini gözlemlediği bir deney yapma şansı da oldu. Ekonomi Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Şevval Buse Sarıman ise davranışsal iktisat üzerine araştırma çalışmalarında bulundu. Sosyal sermaye konusuna odaklanan öğrencimiz çalışması kapsamında anketler de uygulayarak sosyal sermayenin tüketici davranış ve düşünceleriyle olan etkileşimini analiz etti.  Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Yaren Acır ise MSU’da patates yetiştiriciliği alanında çalışmalarda bulundu. Laboratuvarlardan seralara ve tarlalara uzanan çalışma sürecinde öğrencimizin pek çok farklı alanı görme ve bu alanlarda çalışma fırsatı oldu. Öğrencimiz patates ıslahı, doku kültürü bankaları ve araştırma tarlalarındaki süreçlerde farklı teknikleri öğrenme fırsatı yakaladı.

 

Çalışmaları sonrasında MSU akademisyenleri ve öğrencilerine elde ettikleri sonuçları içeren birer sunum yapan öğrencilerimizin çalışmaları MSU akademisyenlerinden de beğeni topladı. Sunumlar sonrasında öğrencilerimize danışman hocaları tarafından birer sertifika verilmesiyle bu yılki program sona erdi.