Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğrencilerimiz 23. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi’nde Sunulacak İngilizce Bildiri Sayısı Bakımından İlk Sırada Yer Aldı Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğrencilerimiz, Ekonomi Bölüm Başkanımız Doç. Dr. İhsan Erdem Kayral’ın verdiği “ECOD 3008 Kalkınma Ekonomisi” dersi kapsamında hazırladıkları makale çalışmalarıyla bu yıl 23.’sü pandemi nedeniyle 27-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında dijital olarak gerçekleştirilecek Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi’nden kabul aldılar.

Buna göre, dersi alan 8 Öğrencimizin ayrı çalışmalarla başvuru gerçekleştirdiği Kongre’de kabul edilen toplam 72 çalışmanın 9’u Üniversite Öğrencilerimiz tarafından sunulacak. Öğrencilerimizin kabul alan tüm çalışmaları İngilizce olup, Üniversitemiz sunulacak İngilizce çalışma sayısı açısından ilk sırada yer almıştır. Ayrıca, bu çalışma sayısı ile Üniversitemiz, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte en fazla sayıda çalışması kabul alan 2. Üniversite olmuştur.

Başvurularının tamamı kabul edilen Öğrencilerimizi, ders sorumlusu Öğretim Üyemiz Doç. Dr. İhsan Erdem Kayral’ı ve sürece sağladığı değerli katkılar nedeniyle Ekonomi Bölümü Araştırma Görevlimiz Mustafa Özsarı’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kabul alan Öğrencilerimiz ve çalışmalarının listesi şu şekildedir:

Öğrenci Ad -Soyad

Çalışma Başlığı

Merve Yağlıcı

The Impact of the Turkey’s Development Indices on Economic Growth and the Comparison with the EU Countries

Gizem Korkmaz

How Population Growth Effect on Sustainable Economic Development

Ferit Murat

Effects of Education Performance of Countries on The National Economy: The Case of OECD Countries

Mehmet Samet Özdemir

Income Inequality and Economic Growth

Muhammed Furkan Aksoy