Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’e Veda Programı Düzenlendi

2017-2019 yılları arasında vekaleten ve 2019-2022 yılları arasında asaleten Rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ün Rektörlük görevinden ayrılması nedeniyle Üniversitemiz Konferans Salonunda bir veda programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Mütevelli Heyet Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Kılıç yaptı. Sayın Kılıç konuşmasında “2017-2019 yılları arasında vekaleten ve 2019-2022 yılları arasında asaleten Rektör olarak görev yapan, Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 8 yıl değerli hizmetler sunan Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’e hizmetlerinden ve Üniversitemize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyor,emeklilik hayatında kendisine sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi.

Veda konuşması için kürsüye gelen Prof. Dr. Cumhur Çökmüş “Üniversitemizin kuruluşundan itibaren Genel Sekreter, Rektör Yardımcısı ve Rektör olarak yaklaşık 8 yıldır Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi çatısı altında bulunmaktan çok büyük onur duydum. Mütevelli Heyetimizin, akademisyenlerimizin ve idari kadromuzun destekleriyle Üniversitemiz kuruluş aşamasından bugünkü fiziki ve beşeri durumuna ulaşarak ciddi mesafeler kat etmiştir. Üniversitemize Rektör olarak yaklaşık 5 yıl hizmet etme imkanı tanıdığı için öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu süreç içinde Üniversitemizin Mütevelli Heyeti, akademik ve idari kadrosu ile her zaman çok uyumlu bir şekilde çalıştık. Üniversitemiz İngilizce eğitim veren uluslararası bir araştırma üniversitesi olarak kurgulanmış ve “Bilgiyi Ürüne Dönüştüren Uluslararası Üniversite” misyonunu benimsemiş alanında ilk ihtisas üniversitesidir. İlk kez 2016-2017 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan Üniversitemiz, yenilikçi eğitim modeli, uluslararası deneyime sahip yüksek nitelikli akademik kadrosu ve sunduğu üniversite-sanayi iş birliği olanakları ile öğrencilerden yoğun talep görmüştür. Uluslararasılaşma misyonunun gereği ihtisas alanında dünyanın önemli üniversiteleri ile eğitim-öğretim ve araştırma konularında ikili iş birliği protokolleri yapılmıştır Kurucu şirketimiz Konya Şeker ve AB Holding ile kuruluş misyonumuza uygun olarak özellikle gıda ve tarım alanında birçok proje hayata geçirilmiştir. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ailesi altında çalışmaktan çok büyük onur duydum, desteklerini esirgemeyen Mütevelli Heyet Başkanımız ve Mütevelli Heyetimize, siz değerli akademisyen ve idari personelimize gönülden teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Üniversitemizin ilk Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem’in de katıldığı veda töreninde Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ün görev süresi içinde ayrılan öğretim üyeleri ve proje danışmanlığı sona eren öğretim üyelerine de hizmetlerinden dolayı Mütevelli Heyet Başkanımız tarafından plaket takdimi yapıldı. Üniversitemizin yeni Rektörü Prof. Dr. Behiç Çoşkun da “Öncelikle değerli Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş hocamıza Üniversitemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisinin engin deneyimlerinden her zaman yararlanmak isterim. Kendisine emeklilik hayatında esenlikler diliyorum.’’ dedi.

Tören plaket takdimleri sonrası toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.