Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğrencilerimizin Şeker Pancarı Odaklı Projesi TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projesi Desteği Almaya Hak Kazandı Üniversitemiz Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğrencilerinden Ali Tuncer, Seyit Bahçıvan ve Furkan Işık’ın, Prof. Dr. Hüseyin Özkan Sivritepe danışmanlığında TÜBİTAK’a sunmuş oldukları “Şeker Pancarı Tohumlarında Elektriksel İletkenlik Test Protokolünün Geliştirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Sanayi ortaklı olarak yürütülen çalışmada, proje sanayi ortağı olarak yer alan Konya Şeker A.Ş. adına Ar-Ge ve Alternatif Zirai Ürünler Üretim Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Gökhan Yazgan sanayi danışmanı olarak yer almaktadır.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.