Tarım Alanında Dünyanın En İyi 10 Üniversitesi Arasında Yer Alan Michigan State Üniversitesi Yüksek Lisans Programına Araştırma Görevlisi Olarak Kabul Edilen Mezunumuz Şevval Buse Sarıman, Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü Makamında Ziyaret Etti QS 2022 World University Rankings verilerine göre tarım alanında dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında yer alan Michigan State Üniversitesi’nden (MSU) araştırma görevlisi olarak burslu yüksek lisans kabulü alan mezunumuz Şevval Buse Sarıman, Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü makamında ziyaret etti.

Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü 2021 yılı mezunlarından ve aynı zamanda Ekonomi Bölümünün ilk öğrencilerinden Şevval Buse Sarıman, üniversitemiz ile MSU arasındaki ikili iş birliği anlaşması kapsamında düzenlenen program için yapılan başvurular arasından seçilen 3 öğrencimizden biri olarak 17 Temmuz- 8 Ağustos 2019 tarihleri arasında MSU’da davranışsal iktisat üzerine çalışmalarda bulunmuştu. Program kapsamında MSU’da Prof. Dr. Lindon J. Robison ile sosyal sermaye konusu üzerine çalışmalarda bulunan Şevval Buse Sarıman MSU Tarım, Gıda ve Kaynak Ekonomisi Bölümünden araştırma görevlisi olarak burslu yüksek lisans kabulü aldı.

KGTÜ’de aldığı eğitimin ve KGTÜ-MSU arasındaki ikili iş birliği programı kapsamında ABD’de gerçekleştirdiği araştırma çalışmalarının araştırma görevlisi olarak tarım alanında dünyanın en prestijli üniversitelerinden birine kabul edilmesi noktasında çok önemli rol oynadığını belirten Şevval Buse Sarıman, KGTÜ’nün eğitim-öğretim ve araştırma anlamında kendisine katkılarından ötürü Rektörümüze teşekkür etti.

Prof. Dr. Cumhur Çökmüş: Üniversitemizin misyon ve vizyonunu gerçekleştirmekte olduğunu ortaya koyan son derece önemli bir başarı

Başarısından ötürü Şevval Buse Sarıman’ı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, üniversitemizin henüz ilk mezunlarından birisinin bu seviyede uluslararası bir başarı yakalamasının son derece önemli olduğunu belirtti. “Michigan State Üniversitesi, üniversite sıralamaları konusunda başlıca otoritelerden kabul edilen İngiliz Quacquarelli Symonds (QS) kuruluşunun 2022 yılı alan bazlı sıralamalarında tarım alanında Wageningen, Berkeley, Cornell gibi üniversitelerle birlikte dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında yer alıyor. Üniversitemizin henüz ilk mezunlarından birisinin bu seviyede bir üniversitede araştırma görevlisi olarak yüksek lisansa kabul edilmesi, üniversitemizin verdiği eğitimin uluslararası düzeyde en üst seviyede kabul gördüğünü ve üniversitemizin misyon ve vizyonunu başarıyla gerçekleştirmekte olduğunu ortaya koyuyor. Üniversitemiz ile MSU arasındaki ikili iş birliği sadece kâğıt üzerinde olan bir iş birliği değil, somut çıktıları olan bir iş birliği. Şevval’in yurt dışındaki çalışmaları sonrasında ülkemize dönerek yurt dışında edindiği bilgi birikimini ve tecrübeyi ülkemiz tarımına ve çiftçilerine aktarmasını umuyorum.” ifadelerini kullanan Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş emeği geçen tüm öğretim üyeleri, elemanları ve personelimize teşekkür etti.