Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisinde yer alan '’Bilim Dünyasının Kadınları: 2. Bölüm Bilimsel Çalışmaları ile Öne Çıkan Türk Bilim Kadınları’’ arasında yer almıştır.

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'nin Mart Ayı sayısının ekinde yer alan '’Bilim Dünyasının Kadınları: 2. Bölüm Bilimsel Çalışmaları ile Öne Çıkan Türk Bilim Kadınları’’ arasında yer almıştır.