Üniversitemiz Öğrencilerinden Oluşan 5 Ayrı Takımımız TEKNOFEST Yarışmalarında Başarılı Projeleri ile Finallerde Yarışıyor TEKNOFEST 2021 Tarım Teknolojileri yarışmasında KGTÜ SAKATAR, BAMMY ve CEZERİ takımları, akıllı bitki hastalığı teşhisi ve akıllı hasat yöntemleri üstüne geliştirdikleri projelerle bilgisayar, robotik ve yapay zeka teknolojilerini çiftçilerimizin hizmetine sunarken, bir diğer takımımız olan TARUS, Tarımsal İnsansız Kara Aracı kategorisinde, zeki ilaçlama yeteneğine sahip otonom hareket eden robotik sistem üzerine odaklanıyor. TÜBİTAK 2242 proje yarışmasında Türkiye 2. olan, savunma sanayine yönelik geliştirilmiş KAŞİF-1 projesi ise üstün görüntü işleme ve hedefleme özellikleri ile ön plana çıkarken üniversitemizin her alanda etkin bir şekilde projeler geliştirdiğini ve uygulayabildiğini ortaya koyuyor.

KGTÜ öğrencilerinin tarımda yapay zeka ve robotik teknolojilerin kullanımına odaklanan projeleri ve ürünleri ile TEKNOFEST'e katılmış olması, üniversitemizin misyon ve vizyonuna uygun sonuçlar alındığının en büyük göstergelerinden biridir. Çiftçinin emeği ile, çiftçilere destek vermek için kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, çiftçilerin hizmetine sunulacak projeler ile en yeni ve ileri teknolojileri yerli ve milli kaynaklar ile üretmeye devam etmektedir.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.