Üniversitemiz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İşbirliğinde düzenlenen ‘’Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük’’ Resim yarışmasında ödül töreni yapıldı 11 Mart 2022 tarihinde Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen yarışmanın ödül töreninde açılış konuşmalarını NEÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Genç, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen yaptı.

İlk kez düzenlenen ‘’Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük Resim Yarışması’’na Türkiye’nin değişik bölgelerinden 100 civarında yarışmacı katıldı. Ülkemizin bu alanda tanınmış öğretim üyelerinden oluşan Seçici Kurul tarafından titizlikle değerlendirilen resimlerden ödüle layık görülenler belirlendi.

Birincilik ödülünü Ayşe Sezer, ikincilik ödülünü Birgül Ergün, üçüncülük ödülünü Selma Kulan, başarı ödüllerini Ruşen Polat, Sevil Yalım, Rana Sirkecioğlu ve jüri özel ödülünü Derya Abana protokol üyelerinin ellerinden aldı. Katılımcıların eserleri incelemesiyle tören sona erdi.