Üniversitemizde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Kapsamında Farkındalık Etkinliği Düzenlendi Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan Başkanlığında oluşturulan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” kararına istinaden Konya Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından başlatılan farkındalık ve tanıtım etkinliklerinin ilki 8 Kasım Pazartesi günü okulumuzda gerçekleşti.

Üniversite kampüsümüzde açılan stantta T.C. İçişleri Bakanlığı Kadın Destek Uygulaması (KADES), T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve ALO 183 sosyal destek hattı gibi hizmetlerle ilgili faaliyetler tanıtıldı.

Etkinlikler sırasında üniversitemiz öğrencileri kadına yönelik şiddete karşı olduklarını tanıtım faaliyetlerine verdikleri destekle gösterirken söz konusu farkındalık etkinliklerinin “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenen 25 Kasım tarihine kadar şehrimizdeki diğer üniversitelerde de devam edeceği belirtildi.