Üniversitemizin İlk Mezunlarından Şevval Buse Sarıman, Tarım Alanında Dünyanın En İyi 10 Üniversitesi Arasında Yer Alan Michigan State Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Olarak Burslu Yüksek Lisans Kabulü Aldı Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü 2021 yılı mezunlarımızdan Şevval Buse Sarıman, QS 2022 World University Rankings verilerine göre tarım alanında dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında yer alan Michigan State Üniversitesi’nden (MSU) araştırma görevlisi olarak burslu yüksek lisans kabulü aldı.

Daha önce üniversitemiz ile MSU arasındaki ikili iş birliği anlaşması kapsamında düzenlenen program çerçevesinde 17 Temmuz- 8 Ağustos 2019 tarihleri arasında MSU’da davranışsal iktisat üzerine araştırma çalışmalarında bulunan Şevval Buse Sarıman bu süreçte Prof. Dr. Lindon J. Robison ile sosyal sermaye konusu üzerine çalıştı. Buradaki deneyimi davranışsal ekonomi alanına olan ilgisinin artmasını sağladı. Şevval Buse Sarıman MSU Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi – Tarım, Gıda ve Kaynak Ekonomisi Bölümünden (MSU College of Agriculture and Natural Resources – Department of Agricultural, Food, and Resource Economics) araştırma görevlisi olarak burslu yüksek lisans kabulü aldı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak üniversitemizin ilk öğrencilerinden ve aynı zamanda ilk mezunlarımızdan olan Şevval Buse Sarıman’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.