Öğrencilerimiz İçin Anadolu Birlik Holding Bünyesinde Yer Alan Tesislere Teknik Gezilerimiz Devam Ediyor

Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Anadolu Birlik Holding bünyesinde yer alan patates üretim çiftlikleri, doğal soğuk depolar, dondurulmuş patates ve meyve suyu üretim tesislerine düzenlenen teknik gezide öğrencilerimiz, Ar-Ge, üretim ve depolama süreçlerini yerinde inceleme fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın katılımları ile gerçekleştirilen teknik gezide ilk olarak Seydibey Dondurulmuş Parmak Patates Üretim Tesisi'nin kullandığı hammaddenin depolanması için kurulan ‘Doğal Depo’ gezildi. Üretimde kullanılan patateslerin doğal ortamda enerji harcanmayarak muhafaza edilmesi için bölgede jeolojik yapısı elverişli bir dağda galeri açılarak kurulan depo öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Depolanan patateslerin işlem sürecini gözlemlemek amacıyla Seydişehir ile Beyşehir ilçelerinin tam ortasında yer alan Seydibey Kampüsü’nde ‘Dondurulmuş Parmak Patates Üretim Tesisi’ ziyaret edildi. Küresel ‘fast-food’ zincirlerinin ülkemizdeki ana tedarikçisi olan tesiste, PRATİKO markasıyla üretilen ürünlerin süreci hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Teknik gezimiz, Bozkır kampüsünde bulunan meyve suyu, sirke ve pekmez üretim tesisi ziyareti ile devam etti. Tesiste bölgede yetiştirilen üzüm ve elma işlenerek NFC (Konsantre Edilmemiş) meyve suyu, sirke ve pekmez üretimi süreci öğrencilerimize aktarıldı. Gezimiz tesis tarafından üretilen ürünlerin tadımı ile sona erdi.