ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ANADOLU BİRLİK HOLDİNG BÜNYESİNDE YER ALAN TESİSLERE VE ÇATALHÖYÜK NEOLİTİK KENTİNE TEKNİK VE KÜLTÜREL GEZİ DÜZENLENDİ

Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Anadolu Birlik Holding bünyesinde yer alan Panplast Sulama Tarım San. ve Tic. A.Ş., Beta Ziraat A.Ş. ve Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi’ne düzenlenen teknik gezide öğrencilerimiz Ar-Ge ve üretim süreçlerini yerinde inceleme fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın katılımları ile gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Konya Cihanbeyli’de bulunan ve plastik ürünler konusunda faaliyet gösteren Panplast tesisleri ziyaret edildi. Farklı türde polimerlerin işlenerek çok çeşitli plastik malzemenin üretildiği tesiste plastik geri dönüşümü konusunda da bilgi alan öğrencilerimiz, geri dönüşümün bu sektörde ne derece önemli olduğunu yerinde görme fırsatına sahip oldular. Panplast ziyaretini takiben, Altınekin’de bulunan Beta Ziraat tesisleri ziyaret edildi. Ülkemizin tohumculuk konusundaki dışa bağımlılığını azaltmak ve verimliliği arttırmak için yerli tohum üretimi konusunda faaliyet gösteren, ayrıca başta ayçiçek yağı olmak üzere, sıvı yağ üretimi konusunda ülkemizin önde gelen tesislerinden olan Beta Ziraat A.Ş. tesislerinde öğrencilerimiz hem üretim hem de Ar-Ge süreçleri konusunda teknik inceleme ve yetkililerden bilgi alma fırsatı buldular.

BETA Ziraat A.Ş. tesislerini ziyareti takiben öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız, tek kampüs içinde dünyanın en yüksek üretim kapasitesine sahip entegre tesisi olan Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksinde incelemelerde bulundular. Et ve süt ürünlerinin üretim teknolojileri ve yeni ürün geliştirme süreçleri hakkında teknik incelemelerde bulunan ve uzmanlardan bilgi alan öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri teknik geziler sırasında, İngilizce Hazırlık Sınıfında aldıkları mesleki İngilizce derslerinin Ar-Ge ve üretim süreçleri açısından önemini de tecrübe ettiler. Etkinliğimiz, Dünya’nın en eski yerleşimlerinden ve aynı zamanda ilk tarım topluluklarından biri olan, üniversitemiz logosunun tasarım sürecinde de ilham alınan Çatalhöyük Neolitik Kenti ziyareti ile sona erdi.