Üniversitemiz Yabancı Diller Koordinatörlüğü Tarafından Öğrencilerimiz için Kapadokya Gezisi Düzenlendi

Yabancı Diller Koordinatörlüğümüz tarafından öğrencilerimiz için 24 Mayıs Çarşamba günü Kapadokya gezisi düzenlendi. Yabancı Diller Koordinatörümüz Doç. Dr. Onur Köksal tarafından koordine edilen gezide, öğrencilerimize farklı coğrafik ve kültürel yerleri görme imkanı sağlandı. Gezi programı dahilinde Göreme, Ürgüp ve Avanos turizm merkezleri ziyaret edilirken, öğrencilerimizin Aksaray’da bulunan Sultanhanı Kervansarayını da görme şansları oldu. Ihlara Vadisi ile başlayan gezimiz Derinkuyu Yeraltı Şehri ziyareti ile devam etti. Öğrencilerimiz Güvercinlik Vadisi manzarası eşliğinde öğle yemeklerini yerken, sonrasında Uçhisar Kalesi hakkında bilgi aldılar. İlerleyen saatlerde Ürgüp’te bulunan Asmalı Konak’ı ziyaret eden üniversitemiz öğrencileri, Ürgüp doğa harikalarını da görme şansı buldu. Açık Hava Müzesi ile Peri Bacalarını ve onların kullanış amaçlarını yakından incelenirken, Kapadokya’nın önemli simgelerinden birisi olan Üç Güzeller Peri Bacaları ziyaret edildi. Son olarak Avanos çömlek atölyelerini ziyaret eden öğrencilerimiz çanak çömlek yapımını yakından izleme ve bu el sanatını deneyimleme fırsatı da buldular.