Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Olarak 6. Konya Bilim Festivali’ne Katıldık

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 05-07 Ekim 2018 tarihleri arasında Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen 6. Konya Bilim Festivali’ne üniversitemizi temsilen idarecilerimiz, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte katılım sağlanmıştır. Bilim otobüsümüz ve üniversitemize tahsis edilen iki çadır ile rekreasyon alanında, festival ziyaretçilerine bitkisel üretim ve teknolojileri, moleküler biyoloji ve genetik ile gıda mühendisliği alanlarında bilgiler verilmiş, çeşitli interaktif uygulamalar yaptırılmıştır.

Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Handan Ertürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Düzenlenen “3rd European Conference on Science, Art and Culture” Kongresine Katıldı

Üniversitemiz Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Handan Ertürk, 12-14 Ekim tarihlerinde KKTC Gazimağusa’de gerçekleştirilen “3rd European Conference on Science, Art and Culture (ECSAC 2018)” kongresinde “Bioenergy Resources and Production of Bioenergy from Algae” konulu sözlü sunum gerçekleştirmiştir.

Öğrencilerimizin TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Proje Yarışması Başarısı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmasında, “Atık Sıcak Akışkanlardan Elektrik Enerjisi Üretimi” projesi ile yarışmaya katılan öğrencilerimiz İrfan Çözge, Yiğit Mutlu, Muhammed Seleş, Mehmet Tevfik Kara, Ferit Murat, Berkay Seyhan ve Ali Yakup Dağ, yarışma sonucunda “Enerji” kategorisinde “Konya Bölge Sergisinde” ikinci olmuştur. Kendilerini ve danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Burak Yılmaz’ı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Menşure Özgüven “Özgün Biyo-Ekonomi Kaynakları Mükemmeliyet Merkezi (ÖBEK)” Projesinin Danışma Kuruluna Seçildi

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Menşure Özgüven, Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın (GTEAV) yürütücü, Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nün ortağı, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin iştirakçi olarak sunmuş olduğu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenmeye hak kazanan “Özgün Biyo-Ekonomi Kaynakları Mükemmeliyet Merkezi (ÖBEK)” isimli projenin danışma kuruluna seçildi. Üretime yönelik projenin danışma kurulu Prof. Dr.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Araştırma Görevlimiz Mustafa Alp Arslan Umarusman “Agrosym 2018” Sempozyumuna Katıldı

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Araştırma Görevlimiz Mustafa Alp Arslan Umarusman 04-07 Ekim 2018 tarihleri arasında Bosna Hersek/Jahorina'da gerçekleştirilen 9th International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018" sempozyumunda ''Investigation of the Antibacterial Effects of Different Plant Extracts Against Pea Bacterial Leaf Blight Disease Caused by Pseudomonas syringae pv. pisi'' başlıklı poster sunumu yapmıştır.

Üniversitemizde “Sazan Balığı ve Mersin Balığının Birlikte Yetiştiricilik Tekniklerinin Araştırılması” Projesi ile İlgili Toplantı Düzenlendi

Üniversitemizin yetkili kurum olarak belirlendiği ve desteklenmek üzere Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan “Sazan Balığı ve Mersin Balığının Birlikte Yetiştiricilik Tekniklerinin Araştırılması” adlı proje ile ilgili 10.10.2018 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde bir toplantı düzenlenmiştir.

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kuruluna Atandı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına yapılan atamalar 08 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete'de 2018/196 karar sayısı ile yayımlandı. Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları kuruluna atandı. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak kendisini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Atalay Sökmen Uluslararası Katılımlı III. Bitki Fizyolojisi Sempozyumuna Katıldı

Üniversitemiz Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atalay SÖKMEN 26-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenen, bilim kurulu üyesi olduğu “Uluslararası Katılımlı III. Bitki Fizyolojisi Sempozyumuna" katılmış ve "Phenolic contents of in vitro grown Stevia rebaudiana Bertoni seedlings" başlıklı bildirisini sunmuştur.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Sündüs Erbaş Çakmak L’Oréal/ UNESCO “Bilim Kadınları İçin” Programı Ödülünü İstanbul’da Düzenlenen Törende Aldı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Dr. Sündüs Erbaş Çakmak L’Oreal Türkiye ve UNESCO’nun işbirliği ile verilen 2018 ‘Bilim Kadınları İçin’ programı ödülünü İstanbul’da gerçekleştirilen törenle UNESCO Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’un elinden aldı. L'Oréal Türkiye’nin kadınların bilime katkısını desteklemek ve bilimde cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla 16 yıldır UNESCO iş birliğiyle hayata geçirdiği “Bilim Kadınları İçin” programının ödül töreni, 25 Eylül Salı günü Jülide Ateş’in sunumu ile Grand Pera Emek Sineması’nda gerçekleştirildi.