Haberler

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi %100 Doluluk Oranı ile Türkiye’nin Doluluk Oranı en Yüksek İlk 5 Vakıf Üniversitesi Arasında Yer Aldı

Türkiye’nin araştırma ve geliştirme üniversitesi Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yine en çok tercih edilen üniversitelerden birisi oldu. Türkiye’nin doluluk oranı en yüksek ilk 5 vakıf üniversitesi arasında yer aldı ve tüm programlarda %100 doluluk oranına ulaştı.

TABAN BAŞARI SIRALAMALARINDA 250.000 ADAYA VARAN YUKARI SIÇRAMA GERÇEKLEŞTİ

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanımız Prof. Dr. İshak Özkan Tarafından Azerbaycan’da Eğitim Verildi

Üniversitemiz Psikoloji Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. İshak ÖZKAN Bakü LOQOS Psikoloji Merkezi’nde 16 Temmuz 2019 tarihinde Aile içi İletişim ve Çocuk Gelişimi konularında seminerler vermiştir. Verdiği eğitimlerde kendisine yakın ilgi gösterilen Sayın ÖZKAN Azerbaycan devlet büyüklerinin kabirlerini de ziyaret etmiştir.

Üniversitemiz ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlük Makamında düzenlenen imza törenine Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş katıldı Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile Rektörümüz Prof. Dr.

Rektörümüz, Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER’i makamında ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ, Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER’ i makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ, Üniversitemizin misyonu, yürütülen eğitim-öğretim modeli, bilimsel araştırma faaliyetleri ve projeler hakkında Yavuz Selim KÖŞGER’e bilgi verdi. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan ziyaret, hediye takdimi ve iyi niyet temennileri ile son buldu.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Laboratuvarlarıyla da Dünya Liginde

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi seçkin laboratuvarları ile de göz dolduruyor. Özellikle Ülkemizin ilk tematik araştırma merkezi olarak gıda, tarım, medikal sektörlerinde kullanılan kit ve referans malzemelerin araştırılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulan KİT-ARGEM Laboratuvarları, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birçok alanda referans düzeyinde çalışmalar yapıyor. Konuyla ilgili konuşan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, KİT-ARGEM’in uluslararası düzeyde çalışmalara imza attığını ve bu laboratuvarlarda bütün şirketlerin ARGE yapabileceğini ifade etti.

Ar-Ge Uzmanımız Selçuk Aytören’in Projesi TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Tuğba Sarı, Hollanda’da Düzenlenen "The International Conference on Research in Business, Management and Finance" Konferansına Katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Tuğba Sarı, 12-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında Amsterdam'da düzenlenen  "The International Conference on Research in Business, Management and Finance" konferansında, Dr. Öğr. Üyesi İhsan Erdem Kayral ile birlikte hazırladıkları "Performance Evaluation of Turkish Banks with TOPSIS and Stepwise Regression" başlıklı bildiri sunumunu gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ Konya Mevlana Meydanı'nda Düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Konya Mevlana Meydanında düzenlenen etkinliğe katıldı. İlgili etkinliğe Konya valisi Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri, üniversite rektörleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Mikdat Çakır ve Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Kıvanç Bilecen NTV Doğru Tercih Programına Konuk Oluyor

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Mikdat Çakır ve Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Kıvanç Bilecen, 20 Temmuz Cumartesi günü saat 11:30’da NTV ekranlarında yayınlanacak “Doğru Tercih” programında Sadık Gültekin’in konuğu olarak aday öğrencilerle buluşuyor.