Haberler

KGTÜ, Teknolojik Tarıma Öncülük Ediyor, Tarım 4.0; İşleri Kolaylaştıracak, Verimi, Karlılığı Artıracak

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, ülkemizde tarım sektörünün geleceğini ilgilendiren önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. ‘Tarım 4.0’ adı verilen çalıştayda, alanında uzman akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından sunumlar yapıldı. Bilim insanları, çiftçinin mutlaka teknolojiye ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

KGTÜ’DE ‘TARIM 4.0’ KONUŞULDU

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde Tarım 4.0 Konferansı “Akıl Terinin Tarımdaki Yeni Adı Tarım 4.0”

KGTÜ’de “Endüstri 4.0 bağlamında Tarım 4.0” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Ali Rıza Ersoy, “Ülkemizin geleceği açısından tarım stratejik bir öneme sahip. Topraklarımızı verimli kullanmamız çok önemli. Ülkemizdeki tarım uygulamaları bu konuda önemli mesafe kat etmeli. Tarım 4.0 sayesinde tersine göçü gerçekleştirmiş olacağız. Hatta gerçekleştirmeye başladık bile.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Kayseri Eğitim Fuarında Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi Standını Ziyaret Etti

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ Kayseri Eğitim Fuarında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin standını ziyaret etti. Yurt içi Öğrenci İlişkileri Koordinatörü Adem KAHRİMAN ve Koordinatörlük Uzmanlarımız Serkan YAMAN ve Kurtuluş ALGÜL ile sohbet eden Sayın Büyükkılıç'a Koordinatörümüz Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Sayın Büyükkılıç ise TORKU'nun ülkemizin yüz akı olduğunu söyleyerek bizleri onurlandırdı. Sayın Başkanımıza bu nazik ziyaretinden dolayı en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Öğrencilerimiz Ankara Gezisinde Anıtkabir ve MTA Tabiat Tarihi Müzesini Ziyaret Etti

Üniversitemizde öğrenim gören bütün öğrencilerimizin katılımlarıyla Yabancı Diller Sorumlumuz Doç. Dr. Onur Köksal ve öğretim görevlilerimiz eşliğinde Ankara’ya düzenlenen gezide Anıtkabir ve MTA Tabiat Tarihi Müzesi ziyaret edildi.

Lezzetli bir öğle yemeği ile başlayan gezide öğrencilerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgâhında ziyaret ettiklerinde duygusal anlar yaşarken, MTA Tabiat Tarihi Müzesi’nde evrenin başlangıcından günümüze uzanan bir seyahate çıktılar.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kurucu Şirketimizi ve Üniversitemizi Ziyaret Etti

Üniversitemiz ile  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi arasında düzenlenen işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen geziye  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tarım 4.0+ Hassas tarım sürecinde yapay zeka'nın yeri ve tarımın farklı platformlarda geleceği konferansı

Tarsens Kurucusu Celil Serhan TEZCAN'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan "Tarım 4.0+ Hassas tarım sürecinde yapay zeka'nın yeri ve tarımın farklı platformlarda geleceği " Konferansı, 13 Nisan Cuma günü saat 14:00'da üniversitemiz konferans salonunda düzenlenecektir.

Esentepe Koleji Öğrencileri Üniversite Kampüsümüzü Ziyaret Etti

Esentepe Koleji öğrencileri üniversitemiz kampüsünü ziyaret ederek yeni merkezi binamız bünyesindeki laboratuvar ve akıllı sınıflarımızı, KGTÜ Stratejik Araştırma Gelişme Merkezi (SARGEM)Laboratuvarlarını ve Yabancı Diller Koordinatörlüğümüzde yer alan sanal gerçeklik sınıfımızı gezerek üniversitemizdeki eğitim ve burs olanakları ile ilgili olarak Yabancı Diller Sorumlumuz Doç. Dr. Onur Köksal ve Yurt İçi Öğrenci İlişkileri Koordinatörümüz Adem Kahriman’dan bilgi aldılar.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri ile Biyomühendislik Bölümünden Akademisyenlerimiz, International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Konferansında Sözlü Sunum Gerçekleştirdi

Biyomühendislik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Münevver Sökmen ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümümüzden Prof. Dr. Atalay Sökmen,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından ikincisi düzenlenen International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018) konferansına 2 adet sözlü bildiri ile katılmıştır.

Üniversitemizle İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim-Araştırma Yerleşkesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

9 Nisan 2018 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri, eğitim ve öğretimin tüm alanlarında karşılıklı iş birliğini geliştirmek ve desteklemek amacıyla eğitsel, bilimsel ve yönetsel tüm konularda iş birliği yapacak.