Narkotik Eğitim Tır’ı Üniversitemizde

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak’ın talimatları doğrultusunda alınan karar gereği; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün "Hedef Olma Hedefsiz Kalma" projesi kapsamında uyuşturucuyla mücadele için hazırladığı Narkotik Eğitim Tırının Konya’daki ilk durağı Üniversitemiz oldu.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Araştırma Görevlimiz Merve Alagöz İstanbul’da düzenlenen “4th International EMI Entrepreneurship and Social Sciences Congress” Etkinliğine Katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Araştırma Görevlimiz Merve Alagöz, 29-30 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “4th International EMI Entrepreneurship and Social Sciences Congress” etkinliğine katıldı. Merve Alagöz, Prof. Dr. Figen Zaif danışmanlığında yürüttüğü “Kiralama İşlemlerinde Kullanılan Raporlama Esaslarının İşletme Finansal Yapısı ve Karlılığı Üzerine Etkileri: Uluslararası Perakende Sektörü Karşılaştırması” başlıklı çalışma ile ilgili sözlü sunum gerçekleştirdi.

Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Handan Ertürk Fransa’da 22. si Düzenlenen “International Conference on Green Chemistry and Technology” Etkinliğine Katıldı

Fransa’nın Paris şehrinde 22. si gerçekleştirilen “International Conference on Green Chemistry and Technology” etkinliğine katılan Biyomühendislik Bölümü öğretim üyemiz Dr. Handan Ertürk, oturum başkanlığı da yaptığı kongrede bir sözlü sunum gerçekleştirdi.

Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlimiz Bengisu Büyükmumcu İspanya’da Düzenlenen Klinik Psikoloji Kongresine Katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlimiz S. Bengisu Büyükmumcu,13-16 Kasım 2019 tarihleri arasında İspanya'da düzenlenen “12th International Congress and 17th National Congress of  Clinical Psychology” etkinliğine katıldı. S. Bengisu Büyükmumcu kongrede, "Relationship between Existential Anxiety, Intolerance of Uncertainty and Quiet Ego in Counselors" başlıklı çalışma ile sözlü sunum gerçekleştirdi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Bilim İnsanlarını Sektör Temsilcileriyle Buluşturdu

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen hayata geçirdiği projelerle adından söz ettirmeyi başaran Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Üniversite, özel sektör ve kamu temsilcilerini bir araya getiren 4.0 için Ar-Ge Zirvesinde; Türkiye’deki Ar-Ge Merkezlerinde üretilen bilgi/ürün, yürütülen proses, yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Yerli ve Milli teknoloji geliştirmenin önemine vurgu yapılan organizasyonda birlikte hareket edilerek atılacak adımlarla dışa bağımlılığın en aza indirilebileceğine dikkat çekildi.

Ekonomi Bölümü Araştırma Görevlimiz Mustafa Özsarı Türkiye Ekonomi Kurumu ve Çukurova Üniversitesi'nin Adana'da düzenlediği "20. Ulusal iktisat Sempozyumu" Etkinliğine Katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Araştırma Görevlimiz Mustafa Özsarı, 17-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Adana'da düzenlenen 20. Ulusal İktisat Sempozyumu'na katıldı. Mustafa Özsarı konferansta Doç. Dr. Yılmaz Kılıçaslan ile birlikte hazırladıkları "İngilizce Dilde Eğitimin Üniversite Mezunlarının İş Tatminleri Üzerindeki Etkisi" başlıklı çalışma ile ilgili sözlü sunum gerçekleştirdi.

Konya Sanayi Odası ve Üniversitemiz Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Konya Sanayi Odası  arasında "Uluslararası Eğitim İş Birliği Protokolü" ve "Eğitim İş Birliği Protokolü" adı altında iki ayrı protokol imzalandı. Toplantıya Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Mikdat Çakır, Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Mustafa Atilla Arıcıoğlu ve üniversitemiz temsilcileri ile birlikte Konya Sanayi Odası Başkanı  Sayın Memiş Kütükcü ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.