Haberler

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Desteği İle Sivrisinek Ve Ev Sineğinde İlaçlara Direnç Haritasını Belirliyor

Türkiye’de çevre ve halk sağlığı alanında zararlılarla  mücadelede yıllardır değişik ilaç aktif maddeler kullanılmakta olup zamanla kullanılan aktif maddelerin canlılar üzerindeki etkinliğinin azaldığı tespit edilmiştir. Bunun sebebi aşırı ve yanlış yöntemlerle yapılan uygulamalar sonucunda haşerelerde ilaca karşı direncin gelişmesidir. T.C.

Çumra Araştırma ve Uygulama Alanımızda Öğrencilerimiz için Uygulamalı Ders Gerçekleştirildi

Üniversitemizin ortak ders programı kapsamında yer alan “Food and Agricultural Applications‘’ (Gıda ve Tarım Uygulamaları) dersi kapsamında öğrencilerimiz KGTÜ Çumra Araştırma ve Uygulama Alanında gerçekleştirilen derse katıldılar ve KGTÜ bünyesinde yürütülen arazi çalışmalarımız hakkında bilgi aldılar. Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Menşure Özgüven tarafından verilen derste öğrencilerimiz lavanta, miscanthus, arı otu, çörek otu, mentol tipi nane ve daha pek çok araştırma faaliyetleri ile ilgili bilgi alırken arazi çalışmaları kapsamında deneyim kazandılar.

Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlimiz Cansu Değirmenci Uluslararası Gıda ve Tıp Kongresine Katıldı

24-27 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen ‘1st International Food and Medicine Congress’ isimli kongrede Gıda Mühendisliği araştırma görevlimiz Cansu Değirmenci ‘ Production of Plain Set-Type Yogurt with Lactobacillus acidophilus Encapsulated in Whey and Gum Arabic Mixtures by Spray Drying’ başlıklı sözlü sunumunu gerçekleştirdi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Sündüs Erbaş Çakmak “UNESCO-L’Oréal Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursunu” Kazandı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, ülkemizde genç bilim kadınlarına verilen en önemli ödüllerden olan “UNESCO-L’Oréal Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursunu” kazandı.

Öğrencilerimiz TÜBİTAK İnsansız Hava Aracı Yarışmasına Katılmaya Hak Kazandı

TÜBİTAK tarafından açıklanan “Kavramsal Tasarım Raporu Değerlendirme Sonuçları”na göre yıllık olarak düzenlenen TÜBİTAK - UAV insansız hava aracı yarışmasına, üniversitemiz öğrencileri Elif Tek, Gülşah Yıldız, Büşra Elif Kıvrak, Aminesena Başer, Aybüke Büşra Özer tarafından kurulan Phoenix takımı katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz ile danışmanları Elektrik-Elektronik Bölümü öğretim üyesi Dr. Zafer Arıcan'ı tebrik eder, yarışmada başarılar dileriz.

Prof. Dr. Münevver Sökmen ve Prof. Dr. Atalay Sökmen International Workshop On Innovative Algae Technologies Çalıştayına Katıldı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Münevver SÖKMEN ve Bitkisel Üretim Teknolojileri Bölümümüzden Prof. Dr. Atalay SÖKMEN, 18-19 Mayıs 2018 tarihlerinde İskenderun Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen INTERNATIONAL WORKSHOP ON INNOVATIVE ALGAE TECHNOLOGIES (IWIAT – 18) çalıştayına katılmışlardır. Çalıştayda Prof. Dr. Münevver SÖKMEN "Marin Natural Products: Extraction Isolation and Identification" başlıklı sunum yapmıştır.

Yabancı Diller Sorumlumuz Doç. Dr. Onur Köksal “7th International Symposium Research and Education in an Innovation Era” Etkinliğine Davetli Konuşmacı Olarak Katıldı

Yabancı Diller Sorumlumuz Doç. Dr. Onur KÖKSAL 17- 20 Mayıs 2018 tarihleri arasında Romanya’nın Arad bölgesinde düzenlenen  “7th International Symposium Research and Education in an Innovation Era” etkinliğine davetli konuşmacı olarak katıldı.  AUREL VLAICU üniversitesi tarafından düzenlenen kongreye Avrupa’dan birçok büyükelçi ve rektörler katıldı. Açılış konuşmasını Yabancı Diller Sorumlumuz Doç. Dr. Onur KÖKSAL’ın gerçekleştirdiği etkinlik 3 gün devam etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Üniversitemizi Ziyaret Etti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Öğrencileri, “Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler” dersi kapsamında 15.05.2018 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti. Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Cansu Değirmenci ve Teknoloji Transfer Ofisi Direktörümüz Uğur Göçen mihmandarlığında gerçekleştirilen ziyaret sırasında öğrencilere üniversitemizin vizyon ve misyonu, eğitim sistemi ve akademik araştırma altyapısı ile ilgili bilgiler verildi.

Üniversitemiz Amfilerinde Sınav Okulları Tarafından “Gerçek Sınav – Gerçek Mekan” Deneme Sınavı Etkinliği Gerçekleştirildi

13.05.2018 tarihinde Konya Sınav okulları, 700 öğrencisinin katılımıyla üniversitemiz amfilerinde gerçek mekan- gerçek sınav etkinliği gerçekleştirdiler.  TYT öncesi prova niteliği taşıyan sınavda ÖSYM  kuralları birebir şekilde uygulandı. Sınav Okulları Yönetim Kuruluna, Sınav Meram Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer’e, Özel Merkez Sınav Temel Lisesi Müdürü Cafer Tanrıseven’e, Özel Selçuklu Sınav Temel Lisesi Müdürü Süleyman Gücal’a ve sınav okulları öğretmenlerine ve öğrencilerine üniversitemize gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ederiz.