KGTÜ’de 2018-2019 Strateji Belirleme Toplantısı Yapıldı

Konya Gıda ve Tarım Üniversite'nin 2018-2019 Yılı Strateji Belirleme Toplantısı, Kurucu Başkan AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk başkanlığında gerçekleştirildi.

Kuruluş aşamasını tamamlayan üniversitenin artık gıda ve tarım teknolojilerine yön verebilecek bir noktaya geldiğine dikkat çekilen toplantıda, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin dünya seviyesinde laboratuvarlara sahip olduğu da ifade edildi.

KGTÜ, KISA ZAMANDA BÜYÜK BİR İLERLEME KAYDETTİ

Yabancı Diller Sorumlumuz Doç. Dr. Onur KÖKSAL Yabancı Dilde Ulusal Akreditasyon Çalıştayı’na Katıldı

Yabancı Diller Sorumlumuz Doç. Dr. Onur KÖKSAL 11 Ocak 2018 tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen Yabancı Dilde Ulusal Akreditasyon Çalıştayına katılmıştır. Üniversitemizin öncülük ettiği bu oluşumda, Yükseköğretim Kurulu Kalite Komisyonuna teklif edilmek üzere Yabancı Dil Eğitiminde standardizasyonu sağlamak amacıyla Yabancı Dil Eğitiminde Kalite Alt Komisyonu’nun kurulması konusunda öneri götürülmesi kararı alınmıştır.

Yabancı Diller Sorumlumuz Doç. Dr. Onur KÖKSAL Tayland’da Düzenlenen Konferansa Katıldı

Üniversitemiz Yabancı Diller Sorumlusu Doç. Dr. Onur Köksal, 27-28 Aralık tarihleri arasında Bangkok, Tayland'da gerçekleştirilen "29th International Conference of Teaching, Education and Learning" başlıklı konferansta sunum yapmış ve 33 ülkeden katılımcıların olduğu kongrede en iyi sunum ödülünü (Award of Excelence) almıştır.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı TÜRKAK Tarafından Akredite Edildi

KGTÜ İktisadi İşletmesi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ülkemizin uluslararası alanda tanınır tek yetkili kuruluşu olan TÜRKAK uzmanları tarafından, test ve/veya kalibrasyon laboratuvarlarının yeterlilikleri için genel şartları belirten ISO/IEC 17025 standardına göre denetlenerek 02 Ocak 2018 tarihinde Akreditasyonu onaylanmıştır. SARGEM Laboratuvarı mikrobiyoloji, fiziksel, kimyasal ve mikotoksin analizlerinden 42 farklı parametrede Akredite olmuştur.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Yılmaz Selçuk Üniversitesi’nde Seminer Verdi

Üniversitemiz Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Burak Yılmaz Selçuk Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Topluluğunun davetlisi olarak 05.01.2018 tarihinde Robot teknolojileri hakkında bir seminer verdi.

Gıda Mühendisliği Bölümümüz Bünyesinde Gıdalarda Dioksin Analizi Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda gıda mühendisi olarak görev alan Dr. Berrin Dinçer üniversitemizde seminer gerçekleştirdi. Halen aynı laboratuvarda dioksin analiz laboratuvarı birim sorumlusu olarak görev yapan Dr. Dinçer “Dioxin anaylsis of food” başlıklı sunumu ile katılımcıları bilgilendirdi.

Cisco Networking Academy Eğitimi

Cisco Networking Academy bünyesinde vereceğimiz CCNA eğitimlerimiz toplam 60 saat olarak belirlenmiştir. Eğitimlerimiz hafta içi iki akşam 18:00 – 20:00 ve cumartesi 10:00 – 12:00 saatleri arasında yapılacaktır. Eğitim sonunda katılımcılara Cisco Networking Academy sertifikası verilecektir. Eğitim ücreti (KDV dahil) 1.800 TL’dir. Taksitlendirme yapılmaktadır.

Üniversitemizde “Kudüs’ün 100 Yıllık Hüznü” Konulu Konferans ve Belgesel Gösterimi Gerçekleştirildi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahattin Demirtaş’ın katıldığı “Kudüs’ün 100 Yıllık Hüznü” konulu konferans ve belgesel gösterimi KGTÜ Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi Uzmanları Antalya’da Aday Öğrencilerle Buluştu

Üniversitemiz uzmanları, 14-15 Aralık tarihlerinde Antalya’da düzenlenen üniversite tanıtım fuarında aday öğrencilerle bir araya gelerek üniversitemizle ilgili bilgi verdiler. Aday öğrencilerden yoğun ilgi gören standımızda uzmanlarımız, üniversitemizin 2018-2019 eğitim-öğretim yılında geçerli olacak burs paketiyle ilgili adayları bilgilendirirken, adayların mezuniyet sonrası işe yerleştirme garantisi, taban başarı sıralamaları ve üniversitemizin eğitim modeli ile ilgili sorularını cevaplandırdılar.