Haberler

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Menşure Özgüven Almanya Büyükelçiliği Tarafından Düzenlenen Resepsiyona Katıldı

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Menşure Özgüven,  Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde 4 Ekim 2019’da Alman Birliği Gününün 29. Yıl kutlamaları Resepsiyonuna Üniversitemizi temsilen katılmıştır.

Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu Macaristan’da Düzenlenen “Multi-Purpose Land Use Agreements in Floodplains and Flood Water Storage Reservoirs” Başlıklı Çalıştaya Davetli Konuşmacı Olarak Katıldı

Ekonomi Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu, 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Avrupa Birliği COST Aksiyonu #16209 tarafından Macaristan’ın Szolnok şehrinde organize edilen “Multi-Purpose Land Use Agreements in Floodplains and Flood Water Storage Reservoirs” başlıklı çalıştaya davetli konuşmacı olarak katıldı. Çalıştay kapsamında Orta Tisza Bölgesi Su İdaresi yetkililerine bölgede nehir taşkınlarına karşı uygulanabilecek olası politikalar hakkında uluslararası uzmanlar tarafından görüşler aktarıldı. Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu çalıştay kapsamında Prof. Dr.

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe, Üniversitemizin de Düzenleyicileri Arasında Olduğu “III. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress” Toplantısına Katıldı

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe, Antalya’da Üniversitemizin de desteği ile 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen “III. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress” toplantısına katıldı. Prof. Dr. Özkan Sivritepe kongrede “The Effects of Different Plant Nutrient Applications on Yield and Quality Criteria of Lettuce Grown in the Greenhouse” başlıklı bir sözlü bildiri sunarken, kongrenin iki oturumunda başkanlık yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş UNİKOP VII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumuna Katıldı

Konya Ovası Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) VII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyum açılış töreni, protokol konuşmaları ile devam etti. Sempozyum açılışında Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ ve KOP Bölgesi üniversite rektörleri, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilimsel Mirası Sergisini ziyaret ettiler. Açılış oturumu toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Mikdat Çakır, TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonunun Daveti Üzerine Sunum Gerçekleştirdi

Tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunmasında, bunların üretiminde ve pazarlanmasında karşılaşılan sorunlar ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonu, konu ile ilgili bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirmesi için Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Mikdat Çakır’a davette bulundu.

Kariyer Merkezimiz ve Sürekli Eğitim Merkezimiz (TAGSEM) İşbirliği ile Düzenlenen “Finansal Okuryazarlık’da Borsa Pratiği” Etkinliği Gerçekleştirildi

Kariyer Merkezimiz ve Sürekli Eğitim Merkezimiz TAGSEM tarafından, BİSTLAB (Borsa İstanbul Laboratuvarı)  Konya temsilcisi Sayın M. Ali Tulukçu’nun sunumlarıyla “Finansal Okur Yazarlık’da Borsa Pratiği”  semineri gerçekleştirildi.  Söyleşi havasında geçen seminere katılan öğrencilerimiz, finansal okuryazarlığın önemi, borsalar, BİSTLAB,  faaliyet alanları, potansiyel fırsatlar, yatırım araçları, stratejileri ve yönetimi gibi önemli konularda bilgi sahibi oldular.

Öğrencilerimiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Münevver Sökmen’in Koordinasyonunda “Yaşamın Anahtarı: Periyodik Tablo” Kongresine Katıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle 14-15 Ekim tarihlerinde “Yaşamın Anahtarı: Periyodik Tablo Kongresi” gerçekleştirilmiştir. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Münevver SÖKMEN'in koordinasyonunda 10 öğrencimiz periyodik cetvelin 10 elementini temsil etmek üzere programda yer almıştır.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel Çiftçi TV’de

T.C. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel, 11 Ekim 2019 Cuma günü saat: 21.00’de Çiftçi TV’de “Tarımda Bir Umut” programına konuk olacaktır.

KGTÜ YÖK 2018 - Üniversite Yıllık İzleme ve Değerlendirme Raporunda Doluluk Oranı, Bilimsel Yayınları, Öğrenci Başına Düşen Kitap Sayısı ve Öğrenci Projeleri İle Öne Çıktı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin farklı kategorilerde değerlendirildiği “Üniversite Yıllık İzleme ve Değerlendirme Raporu” geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Raporda vakıf üniversiteleri için belirtilen veriler incelendiğinde yeni kurulmuş bir üniversite olmasına karşın KGTÜ’nün pek çok alanda ülkemizdeki diğer vakıf üniversitelerinden önde olduğu görüldü.