Haberler

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Atalay Sökmen, “Çay Bitkisinde Katma Değeri Yüksek Yeni Çeşitlerin Geliştirilmesi” Başlıklı Projenin Danışmanlığını Yürütecek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve ÇAY-KUR ortaklığında yapılacak olan "Çay bitkisinde katma değeri yüksek yeni çeşitlerin geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK-KAMAG projesinin danışmanlığını üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Atalay SÖKMEN yürütecektir. Ekonomik ve stratejik değeri yüksek olan bu projenin ülkemize ve katılımcı üniversitelere hayırlı olmasını temenni ederiz.

Öğrencilerimiz Doku Kültürlerinden Orkide Üretimi Çalışmasında İlerleme Sağladı

Üniversitemiz öğrencilerinin doku kültürlerinden orkide üretim çalışması, laboratuvar çalışmalarının başarı ile gerçekleştirilmesi sonrasında toprağa adaptasyon aşamasına kadar getirildi. Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Atalay Sökmen’in gözetiminde devam etmekte olan çalışmalarda sonraki hedef, salep ve vanilya bitkilerinin üretimini gerçekleştirmektir. Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimizin kuracağı şirket ile bu tür ürünlerin pazara sunulması hedeflenmektedir.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, S.S. Konya Şeker Pancar Ekicileri Kooperatifi Satış Mağazaları Yöneticilerine İlk Eğitimini Verdi

22 Ocak 2019 tarihinde Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Kıtır, Konya Şeker’in üretimini ve satışını yaptığı gübrelerle ilgili olarak S.S. Konya Şeker Pancar Ekicileri Kooperatifi mağazalarından sorumlu şef ziraat mühendislerine eğitim verdi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Birinci Sınıf Öğrencilerimiz Sosyal Sorumluluk Projelerinde Görev Aldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Programlar Birinci Sınıf Öğrencilerimiz, Doç.Dr. Baki Rıza BALCI tarafından verilen UNIV 1011 – Social Responsibility dersi kapsamında farklı sosyal sorumluluk projelerinde görev aldı.

Üniversitemiz Rektörlüğüne Atanma ve Teşekkür

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve onayı ile vekâleten yürütmekte olduğum Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğü görevine 2547 sayılı Kanunun 13 üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince 17 Ocak 2019 tarihi itibariyle asaleten atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İkinci Sınıf Öğrencileri “III. Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Fikri Yarışması” na Sundukları Projelerle Sergilenecek 25 Proje Arasına 4 Proje ile Girdi.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve “Bitkisel ve Hayvansal Üretim”, “Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma”, “Tarımda Bilişim ve Teknoloji”, “Kırsal Kalkınma ve Kadın” konu başlıklarında açılan “Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasının sonuçları belli oldu.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Araştırma Görevlimiz Merve Alagöz 4. Güncel Muhasebe Konuları Çalıştayına Katıldı

4. Güncel Muhasebe Konuları Çalıştayı, Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) ve Başkent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 4-6 Ocak tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Akdoğan’ın moderatörlüğünde düzenlenen çalıştayda kamu gözetimi, muhasebe ve denetim standartları kurulu (KGK) tarafından yayınlanan “Muhasebe ve Denetim Standartları”, oluşturulan dokuz komisyonda ele alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Mergen Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü makamında ziyaret etti.

Rektörümüz tarafından üniversitemizle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.