İktisadi ve İdari Programlar Öğrencilerimizin Hazırladığı Proje, TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen Yarışmada Gıda ve Tarım Kategorisinde Bölge İkincisi Oldu

Öğrencilerin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” Konya Bölge Sergisi ödül töreni gerçekleştirildi. Konya, Afyon, Antalya, Burdur, Isparta ve Karaman illerindeki üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışma Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik olmak üzere 9 kategoride düzenlendi.

TÜBİTAK tarafından 2019 yılı için düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasına Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Programlar öğrencilerimiz Merve YAĞLICI ve İrem Mine GÜLER, Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Gökçe KURUCU danışmanlığında hazırladıkları "Hobi Bahçelerinin Kullanımının Yaygınlaştırılması ve Teşviki" adlı proje ile başvurdular. Yarışmada öğrencimiz Merve YAĞLICI tarafından sunumu gerçekleştirilen proje, Bölge Yarışmasında 9 kategoride toplamda 100 adet proje arasından,  Gıda ve Tarım kategorisinde ise 16 proje arasından başarılı görülmüş ve alanında Bölge İkinciliği ödülünü almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyor, süreçte emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Gökçe KURUCU ve Dr. Öğr. Üyesi İhsan Erdem KAYRAL Hocalarımıza teşekkür ediyoruz.