Üniversitemiz ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ev Sahipliğinde, Michigan State Üniversitesi İşbirliği ile Gıda Biyoteknolojisi Sempozyumu Gerçekleştirildi

25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen sempozyumun ilk günkü programı Karaman’da yapıldı. İkinci günü üniversitemizde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen gerçekleştirdi. Sempozyum daha sonrasında katılımcılarımızın değerli sunumları ile devam etti. Michigan State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rebecca Grumet ‘GDO’lar, Bitki Islahı ve İlişkileri ve Günümüzdeki Kullanım Alanları’ başlıklı sunumunu yaptı. Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel’in ‘Mikrobiyal Biyoçeşitlilik ve Sağlığımız’ adlı sunumu ile program devam etti. Sonrasında Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Remziye Yılmaz ‘Gıda ve Tarım Araştırmaları İçin Modern Biyoteknoloji’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Program, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Banu Metin’in ‘Gıda Mikrobiyolojisinde Omik Yaklaşımlar’ sunumu ile sona erdi.  Sempozyum sonrasında katılımcılar ile dünyanın tek kampüs içinde en büyük et-süt entegre tesisi olan Panagro Et-Süt Entegre Gıda Tesislerine teknik gezi düzenlendi.