Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) | ||
PROJENİN ADI | YIL | PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ |
Bakterilerin Yeni ve Ucuz Floresan Yöntemlerle İzlenmesi ve Patojenitelerinin Engellenmesi | 2016 | Dr.Öğr.Üyesi. Sündüs Erbaş Çakmak |
Organik Güneş Pilleri için Tiyenil-Bodipy Molekülünün Tasarımı, Sentezi ve Güneş Pili Oluşturulması | 2017 | Dr.Öğr.Üyesi. Yusuf Çakmak |
Arabidopsis Thaliana Yağ Asiti Desaturaz 2 (fad2) Geninin Epigenetik Regülasyonu ve Epigenetik Mutantların Yağ Asiti Kompozisyonu Üzerine Etkilerinin Araştırılması | 2017 | Doç. Dr. Çağla Altun Sönmez |
Aflatoksin B1 (AFB1) Tespiti için Silika Nanoparçacık Tabanlı Lateral Flow Test Platformunun Geliştirilmesi | 2017 | Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz |
Probiyotik Lactobacillus rhamnosus’un Peynir Altı Tozu İçinde Enkapsülasyomu ile BİYO-PAST Üretimi ve Yoğurtta Kullanımı | 2017 | Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel |
Bacillus Thrungiensis Var. Kurstaki HD-73 Suşunun Üretim Koşullarının Konvansiyonel Büyüme Ortamında Optimizasyonu | 2017 | Doç. Dr. Kıvanç Bilecen |
Mikroalglerde Antioksidan Aktivitenin Araştırılması | 2017 | Arş. Gör. Onur Bulut |
Konya Ekolojik Koşullarında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Gen Kaynaklarının Korunması Üzerinde Çalışmalar | 2017 | Prof. Dr. Menşure Özgüven |
Nane (Mentha L.) Türlerinin Konya Ekolojik Koşullarında Endüstriyel Potansiyellerinin Belirlenmesi) | 2017 | Prof. Dr. Menşure Özgüven |
Türkiye de Yetişen Cistus Türlerinin Antioksidan Özelliğinin Belirlenmesi ve Gıda Sektöründe Doğal Katkı Olarak Kullanılabilirliğinin Arş. | 2017 | Prof. Dr. Münevver Sökmen |
Aromatik Bitki Ekstre ve Yağlarının Et Ürünlerinin Raf Ömürlerinin Üzerine Etkilerinin Araştırılması | 2017 | Dr.Öğr.Üyesi.Ayça Gedikoğlu |
Yeni Tip Ağartıcı Nanokatalizörü Olarak Geçiş Metali Şelatlı Biyopolimer-Nanosilika Hibrit Sistemlerinin Hazırlanması, Karakterizasyonu ve Etkinliklerinin Ölçülmesi | 2017 | Arş. Gör. Merve Yurdakul |
Yumurta kabuğu Atıklarının Alg Katkılarla Zenginleştirilerek, Bitki Beslemede Değerlendirilmesi | 2017 | Dr. Öğr. Üyesi Handan Ertürk |
Derin Öğrenme Metotları ile Robot Kol Hareket Prosedürlerinin Otonom Olarak Öğrenilmesi | 2017 | Dr. Öğr. Üyesi Burak Yılmaz |
Amilaza Duyarlı Nanopestisit ve Sinek Popilasyonlarına Etkisi | 2018 | Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp |
Otomatik Çapalama İçin Derin Öğrenme Metodları ile Yabani Ot Tespit ve Bölütleme | 2018 | Dr. Öğr. Üyesi Zafer Arıcan |
Çörek Otu (Nigella savita),Susam (Sesamun inducum),Keten (Linum usitatissimum), Üzüm Çekirdeği (Vitis vinifera),Nar Çiçeği (Punita granatum), Aspir (Carthamus tinctoris) Yağlarının Kalite Özelliklerinin Arş. | 2018 | Ar-Ge Uzm. Alp Özgüven |
Lavanta (Lavandula angustifolia ve lanavdula intermedia), Nane (Mentha piperita), Melissa (Melissa officinalis),Adaçayı (Salvia officinalis ve Salvia fruticosa),Sarı Kantaron (Hypericum perforatum) ve Kekik (Origanum ve Thymus spp.), Yağlarının Kalite Özelliklerinin Arş. | 2018 | Ar-Ge Uzm. Ayşe Özdaş |
Biberiye ve Benzeri Bitkilerden Değerli Kimyasalların Elde Edilmesi ve Gıda Sektöründe Doğal Katkı Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması | 2018 | Prof. Dr. Atalay Sökmen |
Çevre Dostu Tarım Tekniklerinin Benimsenmelerinde Risk ve Bilgi Kaynaklarının Etkilerinin Belirlenmesi | 2018 | Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu |
Probiyotik ile Zenginleştirilmiş Yenilebilir Kaplama Geliştirilmesi ve Çilek Üzerinde Uygulanması Projesi | 2018 | Dr. Öğr. Üyesi Kübra Sultan Özdemir |
Ev Sineği (musca domestica) popülasyonlarında önemli gıda patojenlerinden olan staphylococcus aureus taşıyıcılığının ve izole edilen suşların virulans özelliklerinin belirlenmesi | 2019 | Ar-Ge Uzm. Mert Sudağıdan |
Sivrisinek ve ev sineği mücadelesinde kullanılan insektisitlerin patojen bakteriler üzerindeki inhibisyon özelliklerinin araştırılması" Projesi | 2019 | Ar-Ge Uzm. Hakan Eligül |
İmalat Sanayide Faaliyet Gösteren İşletmelerin Endüstri 4.0’a Geçiş Süreci Üzerine Bir Anket Çalışması” Projesi. | 2019 | Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Sarı |
Peynir Altı Suyundaki Bazı Patojenlerin Büyüme Sınırlarının Belirlenmesi | 2019 | Prof. Dr. Sencer Buzrul |
Alzheimer Hastalığına Yönelik Biyobozunur Materyaller Kullanılarak Mitokondri Hedeflemeli İlaç Geliştirilmesi | 2019 | Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz |
Peptit-Dnaoligo Nanofiberi İçeren Kitosan Nanokapsüllerin Karakterizasyonu | 2019 | Dr. Öğr. Üyesi Deniz Sezlev Bilecen |
Farklı Ekstraksiyon Yöntemleriyle Elde Edilen Hindistan Cevizi Yağının Kimyasal Bileşiminin İncelenmesi | 2019 | Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Aytaç |
Gıda Katkı Maddelerinin Protein ve Fenolik Bileşenlerle Etkileşiminin İncelenmesi | 2019 | Dr. Öğr. Üyesi Gonca Bilge |
İnsan Deri Fibroblast Hücrelerinde Biyoaktif Peptid-ASO Nanofiber Yüklü Kitosan Nanokapsüllerinin Sitotoksik Etkisinin Araştırılması | 2019 | Arş. Gör. Esra Yetişgin |
Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitki Uçucu Yağ ve Ekstraktlarının Bezelye Bakteriyel Yaprak Yanıklığına (Pseudomonas Syringae Pv. Pisi) Antibakteriyel Etkilerinin Araştırılması | 2019 | Arş. Gör. Mustafa Alparslan Umarusman |
Kefir İçeriğindeki farklı bakterilerin kefir biyofilmleri üzerine etkilerinin araştırılması | 2019 | Doç. Dr. Kıvanç Bilecen |
Besin kısıtlamasının yüksek sıcaklığa dayanıklı yeşil mikroalg Scenedesmus sp. nin yağ asidi kompozisyonu üzerine etkileri | 2019 | Doç. Dr. Çağla Sönmez |
Antifibrotik Özellikleri Olan Peptit Nanofiberlerin Sentezlenmesi | 2019 | Dr. Öğr. Üyesi Gülcihan Gülseren |
Fungal Poliketidlerin Bitki Patojenlerinin Biyofilm Oluşumu Üzerine Etkisinin Araştırılması | 2019 | Arş. Gör. Aylin Gazdağlı |
Mikroalg Kullanarak Gümüş Nanoparçacıkların Yeşil Sentezi ve Antibakteriyel Aktivilerinin Araştırılması | 2019 | Arş. Gör. Onur Bulut |
Badem Sütü ve Badem Sütlü Kahveli İçecek Üretimi | 2019 | Arş. Gör. Cansu Leylak |
Sütte Clostridium Tyrobutyricum Bakterisinin Moleküler Teknikle Tayini | 2019 | Ar-Ge Uzm. Selçuk Aytören |
Pisagor Bulanık TOPSIS Yöntemi Kullanılarak En Uygun Bakım Stratejisinin Seçilmesi: Bir Gıda İşletmesinde Uygulama | 2020 | Dr. Öğr. Üyesi Beyzanur Çayır Ervural |
Mikroalglerin uzun süreli saklanabilmesi ve stoklanabilmesi için soğukta saklama (cryopreservation) yöntemlerinin geliştirilmesi | 2020 | Dr. Öğr. Üyesi Handan Ertürk |
Şeker pancarı tohumlarında priming uygulamalarının fide kalitesi ve performansı üzerine etkileri | 2020 | Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe |
Antisens oligonükleotit-Nanofiber Yüklü Nanokapsüllerin Kolajen-tip 1 Ekspresyonu Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi | 2020 | Dr. Öğr. Üyesi Gülcihan Gülseren |
Toptan elektrik piyasasında piyasa gücünün ve santral yatırımlarının incelenmesi | 2020 | Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Kurucu |
CTGF antisens oligonükleotit’in etkinliğinin incelenmesi | 2020 | Dr. Öğr. Üyesi Deniz Sezlev Bilecen |
Antimikrobiyal peptitlerin helicobacter pylori üzerindeki etkilerinin incelenmesi | 2020 | Arş. Gör. Esra Yetişgin |
Erişilebilirlik
Seslendirme (BETA)
Metinleri sesli okumaYüksek Karşıtlık
Koyu tema aktif etSolgunluk
Renkleri gri tonlarına çevirBüyük Metin
Yazı boyutunu büyütOkuma Maskesi
Odaklanmayı artırOkuma Klavuzu
Yatay okuma çizgisi