2023-2024 Akademik Yıl Açılış Dersi İlhan Koçulu ve Dr. M.Fatih Tatari Tarafından Verildi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış töreni kapsamında açılış dersi Sayın İlhan Koçulu ve Dr.M.Fatih Tatari tarafından verildi. “Anadolu’da Bir Kalkınma Hikayesi” başlığı ile sunulan ders kapsamında, Koçulu ve Tatari Köylü Bilgeliği ve Akademik Bilgiyi Biraraya Getirmek üzerine interaktif bir açılış dersi gerçekleştirdiler.

Öğrenciler tarafından ilgi ile dinlenen derste, biyolojik ve kültürel çeşitliliğin korunması, yerel tohumların çoğaltılması, kırsal alanda cinsiyet eşitlikçi faaliyetler ve sosyal yaşamın desteklenmesi, kırsal yaşamda yemek kültürü ve geleneksel gıda üretimi, lokal ekonomi, mera hayvancılığı ve yerel-geleneksel peynirlerin yaşatılması konuları işlendi.