Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eğitim Temasıyla Üniversitemiz ile INCES Tarafından Düzenlenen II. Uluslararası Eğitim ve Bilim Kongresi Antalya/Kemer’de Gerçekleştirildi Üniversitemiz ile INCES (International Culture Education and Science) tarafından tüm disiplinleri kapsayan II. Uluslararası Eğitim ve Bilim Kongresi 26-29 Ekim tarihleri arasında Antalya/Kemer’de gerçekleştirildi.
Cumhuriyetimizin 100. yılında eğitim temasıyla düzenlenen kongrede 3 farklı ülkeden ve 38 üniversiteden ve 42 farklı disiplinden toplam 194 bildiri yer aldı.

Farklı oturumlarda toplam 394 katılımcı ile değişen dünyada bilim, teknoloji ve eğitimin farklı bakış açılarıyla tartışıldığı kongrenin açılış toplantısında kongre başkanı sayın Prof. Dr. Sabahattin ÇİFTÇİ’nin açılış konuşmasının ardından söz alan üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç BİLECEN henüz 2016 yılında ilk öğrencilerini kabul eden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak değişen dünyada artan nüfus, iklim değişikliği, kuraklık vb. bizlerin yakın geleceğini fazlasıyla tehdit eden tehlikelere karşı sadece teknolojiyi kullanabilen değil ancak onu anlayan, teknolojiyi üreten, hayat boyu öğrenmenin önemini kavramış, içerisinde yaşadığı toplumun sorunlarını bilen ve bu sorunların çözümüne küresel bir bakış açısıyla bakabilen bireyler yetiştirme konusunda üniversitemizin bakış açısını ortaya koydu.

Kongrenin açılış semineri ise sayın Prof. Dr. Ayhan AYDIN tarafından verildi. Prof. Aydın “Cumhuriyet Tarihinde Eğitim Davamız” başlıklı seminerinde Cumhuriyet öncesinden başlayarak eğitim konusunda atılan adımları tarihsel kronoloji çerçevesinde izleyenlerle paylaştı.