Kırım Türklerinin Milli Lideri Ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na Fahri Doktora Takdim Edildi

Üniversitemiz tarafından, Kırım Türklerinin milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na fahri doktora unvanı verildi.

Türk dünyasının efsanelideri, Kırım Tatar halkının lideri ve aynı zamanda Ukrayna Milletvekili olan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.
Üniversitemiz konferans salonun düzenlenen törene; Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Konya Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahmet Çiygöz, Ukrayna Milletvekili Ahtem Çiygöz, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Şevket Usmanov, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, TURKSİD Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel, , siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmalarını Kırım Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Ercan Uslu ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan yaptı.
Rektör Prof. Dr. Turan'ın takdim konuşmasının ardından efsanevi lider Kırımoğlu'na cübbesini giydirdi. Daha sonra fahri doktora belgesini takdim etti.. Kırımoğlu, teşekkür konuşmasında aldığı bu ödülün “Kırım Tatar halkı için büyük bir manevi destek olduğunu belirtti.
Program plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.