Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Arasında Laboratuvar Hizmetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Arasında Laboratuvar Hizmetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü İmzalandı Üniversitemiz, iş birliği imzaladığı kurum ve kuruluşların arasına bir yenisini daha ekledi. Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen protokole Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan ile Meclis üyeleri katılırken Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Erol Turan Katılım Sağladı.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında düzenlenen protokol kapsamında Kars ilinde Gıda alanında faaliyet gösteren firmalar Gıda analizleri için Konya Gıda Tarım Üniversitesine başvuruda bulunabilecekler.

Protokol hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Erol Turan “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Gıda ve Tarım alanında son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirmektedir. Bu minvalde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi bünyesinde kurulan Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarı, uyguladığı Kalite Yönetim Sistemi, kalifiye ve tecrübeli personeli, uluslararası (ISO, AOAC, NMKL vb.) ve ulusal (TS, TGK vb.) geçerliliği olan metotlarla, modern fiziksel mekânları ve altyapısı, en son teknolojik cihaz ve donanımlarıyla bölgede ve ülkemizde önemli ihtiyaçlara cevap vermektedir. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan “Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi” almış ve 66 farklı analizde çalışma yeterliliğine sahiptir. Bunun yanı sıra “TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı” ile 120 farklı analiz yapma yetkisine sahiptir.” açıklamalarına yer verdi.

Protokol hakkında konuşan KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan “Kars ili ekonomisi genel anlamda tarım ve hayvancılık üzerine kurulu bir yapıdadır. İlimizde halihazırda Süt üretin tesisleri, Peynir üretim tesisleri, Et üretim tesisleri, Bal üreticileri vb. olmak üzere tarım ve hayvancılığa dayalı 100 ün üzerinde aktif gıda üretim tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesislerimiz düzenli olarak gıda analizlerini yaptırmak durumundadır. Firmalarımız gıda analizlerini yaptırırken birçok sorunla karşılaşmakta ve bazı zamanlarda mağduriyet yaşamaktadırlar. Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz Gıda Analiz Protokolünün ilimize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erol Turan Hocamıza da bizlere göstermiş olduğu nezaket ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.