Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Tarımda Dijital Teknolojiler Zirvesine Ev Sahipliği Yaptı ! Ülkemizin tarım ve gıda sektöründe öncü bir rol üstlenen Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, alanında önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Hem eğitim ve öğretim alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla hem de düzenlediği etkinliklerle, tarım ve gıda alanında ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olarak öne çıkıyor. Yükseköğretim Kurulu'nun belirlediği öncelikli alan misyonu çerçevesinde, "Tarımda Dijital Teknolojiler" alanında uzmanlaşan üniversiteler arasında yer alan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, tarımın geleceğini belirleyecek önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
8-9 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşen "Tarımda Dijital Teknolojiler" Zirvesi, tarım sektöründe dijital dönüşümün anahtar konularını ele aldı. Bu önemli zirve, tarım alanında uzmanlaşmış kamu yöneticileri, uzmanlar, akademisyenler ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek, dijital teknolojilerin tarım sektöründeki etkisini ve geleceğini masaya yatırdı.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, yapay zeka, sensör teknolojileri, veri analitiği, tarım robotları gibi konularda sektördeki en güncel gelişmeleri ve bu teknolojilerin tarıma entegrasyonu tartışıldı.
Etkinliğe, Ulusal çapta sektör temsilcilerinin katılımı, bölgenin ve ülkenin tarımsal potansiyelini keşfetme ve dijitalleşme yolunda atılacak adımlara katkı sağlama açısından büyük önem taşıyor.