KGTÜ Göç ve Kalkınma Araştırmaları Uygulama Araştırma Merkezi (GÖKMER) Tarafından, Ötekiler ve Berikiler “Türkiye’deki Suriyelilere Ait Göç Hikâyesi ” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Göç ve Kalkınma Araştırmaları Uygulama Araştırma Merkezi (GÖKMER) tarafından,  Ötekiler ve Berikiler   “Türkiye’deki Suriyelilere Ait Göç Hikâyesi” başlıklı konferans gerçekleştirildi. KGTÜ GÖKMER Müdürü Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan konferans, Türk- Alman Üniversitesi (TAU) Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAGU) Müdürü Prof. Dr. M. Murat Erdoğan ve KGTÜ Rektör Danışmanı Dr. Zuhal Karakoç Dora’nın sunumlarıyla devam etti. Konuşmacılar sunumlarında, Türkiye’deki ve dünyadaki başlıca göç ve göçmen sorunları ve çözüm önerilerine, ayrıca Türkiye AB İlişkileri çerçevesinde konunun nasıl ele alındığı gibi başlıklara değindiler. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizden büyük ilgi gören konferans, soru ve cevap oturumu sonrasında KGTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. D. Tayyar Şen’in konuklarımıza plaket takdimiyle son buldu.