GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ SEMİNERİ

Üniversitemiz konferans salonunda düzenlenen “Girişimcilik Ekosistemi” isimli seminerde, Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve üniversitemizin de ortakları arasında olduğu Innopark (Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Botsalı öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz ile bir araya geldi.

Konuşmasında girişimcilik faaliyetleri ve kültürü açısından ekosistem mantığının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Botsalı, özellikle Silikon Vadisi ve bunun dünyadaki diğer örnekleri ile ilgili yerinde yaptığı gözlemleri katılımcılara aktardı ve bu örnekler üzerinden girişimcilik ekosisteminde üniversitelerin önemini vurguladı.

Prof. Dr. M. Fatih Botsalı’nın konuşması sonrasında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Arslan kendisine teşekkür ederek, üniversitemizin girişimci öğrenciler yetiştirme yaklaşımı içerisinde hareket ettiğini, bu kapsamda üniversitemizin sunduğu üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinin öğrencilerimiz için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. M. Fatih Botsalı’ya takdim edilen plaket sonrasında etkinliğimiz sona erdi.