Menü
İletişim
444 48 83info@gidatarim.edu.tr

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğrencilerimizden Belma Taş’ın Projesi "TÜBİTAK 2209-A Destekleme Programı" Kapsamında Destek Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Belma Taş’ın, Doç. Dr. Gülcihan Gülseren danışmanlığında sunmuş olduğu “Doğal Polimerler ile Çok Katmanlı Deri Modelinin Biyomimetik Tasarlanması” başlıklı araştırma projesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında, insan derisinin doğal yapısını taklit eden, çevre dostu ve üç katmanlı bir deri modeli geliştirilecektir. Her katman, deriyle uyumlu hücre tipleri ve bitkisel kaynaklı biyomalzemelerle oluşturularak hücrelerin doğal ortamlarındaki gibi davranmasını destekleyecek şekilde tasarlanacaktır. Hayvansal içerik kullanılmadan geliştirilen bu biyomimetik model, sürdürülebilirlik ilkesiyle örtüşmekte olup; doku mühendisliği, kozmetik ve ilaç testleri gibi birçok biyomedikal uygulama için yenilikçi bir araştırma platformu sunmayı hedeflemektedir.

 

Öğrencimizi ve danışmanını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Erişilebilirlik

Seslendirme

Metinleri sesli okuma

Yüksek Karşıtlık

Koyu tema aktif et

Solgunluk

Renkleri gri tonlarına çevir

Büyük Metin

Yazı boyutunu büyüt

Okuma Maskesi

Odaklanmayı artır

Okuma Klavuzu

Yatay okuma çizgisi